H MasterCard προχώρησε σε μια σειρά από ανακοινώσεις στο πλαίσιο του Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη, δείχνοντας το μέλλον των συναλλαγών.


mastercard_worldwide_logoΗ εταιρεία παρουσίασε τις τελευταίες της διεθνείς καινοτομίες και νέες συνεργασίες με βασικούς παίκτες σε όλο τον κόσμο, πιστή στο στόχο της να παρέχει προστιθέμενη αξία στον απαιτητικό τομέα των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων.


Η MasterCard αξιοποιεί την τεχνολογία Host Card Emulation (HCE)
Η MasterCard ανακοίνωσε ότι θα εισάγει προδιαγραφές για να αξιοποιήσει την τεχνολογία Εξομοίωσης Καρτών (Host Card Emulation-HCE), για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας Near Fear Communication σε συναλλαγές. Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν εύκολα τις κάρτες MasterCard και να κάνουν ανέπαφες συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν τη τεχνολογία NFC.


Ως μια ανοικτή αρχιτεκτονική, η HCE επιτρέπει πληρωμές και άλλες NFC υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων επιβράβευσης, συστημάτων ελέγχου πρόσβασης με κάρτα- να ολοκληρώνονται χωρίς τη χρήση ενός secure element (SE)​​. Η συγκεκριμένη προδιαγραφή, που αναπτύχθηκε κατά το περασμένο έτος σε συνεργασία με την Capital One και Banco Sabadell αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την αγορά, το οποίο, σε συνδυασμό με την μακροχρόνια στήριξη της MasterCard για τις ενσωματωμένες και SIM-based εφαρμογές SE, θα ενισχύσει την προώθηση των ανέπαφων συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων από τους καταναλωτές.


Η MasterCard και η Syniverse ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Mobile World Congress
Η MasterCard και η Syniverse ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο να παρουσιάσουν μια σειρά από υπηρεσίες στον τομέα των κινητών τηλεφώνων και των πληρωμών που θα βοηθήσουν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να «κοιμούνται πιο ήσυχοι».


Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε πιλοτική φάση για μια υπηρεσία opt-in η οποία θα επιτρέπει τις συναλλαγές με κάρτες σε όσους έχουν ρυθμίσει τις κινητές τους συσκευές σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία.


Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ως στόχο να μειώσει την ανησυχία των καταναλωτών σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των καρτών τους ή την απόρριψη των συναλλαγών τους, όταν προσπαθούν να κάνουν αγορές σε μια άλλη χώρα.


Παράλληλα, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής προπληρωμένων πακέτων δεδομένων, τα οποία μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνά κατά την άφιξή τους σε άλλη χώρα. Περίπου 75 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους κάθε μήνα, παρόλα αυτά, σήμερα, το 70% των ανθρώπων απενεργοποιούν τη συσκευή τους όταν φτάνουν, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής.


Πληρωμές μέσω MasterPass In-App
Στο Mobile World Congress, η MasterCard ανακοίνωσε τη δυνατότητα για MasterPass™ – in app πληρωμές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν ασφαλείς αγορές μέσω εφαρμογών που διαθέτουν στο κινητό τους. Οι MasterPass in-app πληρωμές εξαλείφουν την ανάγκη αποθήκευσης των στοιχείων των καρτών πληρωμής σε πολυάριθμες mobile εφαρμογές, παρέχοντας στους καταναλωτές μια γρήγορη και απλή εμπειρία πληρωμής. Εφαρμογές με το σύστημα MasterPass ενσωματωμένο σε αυτές, επιτρέπουν στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν μια αγορά με τόσο λίγες κινήσεις όσο ένα κλικ στην αγαπημένη τους συσκευή όντας συνδεδεμένοι στο Internet, χωρίς να εγκαταλείψουν το περιβάλλον της εφαρμογής. Η βελτιστοποιημένη διαδικασία πληρωμής δημιουργεί μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, που υποστηρίζεται από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και κρυπτογράφησης.