Νέοι επεξεργαστές για φορητές συσκευές, μια πλατφόρμα LTE-Advanced και συμφωνίες με πελάτες από την Intel στο Mobile World Congress.


intel mwc 2014Παρουσίαση του 64-bit επεξεργαστή Intel Atom (γνωστός, έως πρόσφατα, με την κωδική ονομασία “Merrifield”) για έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες και αποκάλυψη λεπτομερειών σχετικά με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Atom 64-bit επόμενης γενιάς, για φορητές συσκευές Android, με την κωδική ονομασία Moorefield.


Αυξανόμενη υιοθέτηση της πλατφόρμας Intel XMM 7160 multimode LTE και παρουσίαση της πλατφόρμας Intel XMM 7260 με ανταγωνιστικές επιδόσεις και χαρακτηριστικά LTE-Advanced.


Ανακοίνωση πολυετών συμφωνιών με τη Lenovo*, την ASUS*, τη Dell* και τη Foxconn*, για επέκταση της διαθεσιμότητας των ταμπλετών και των έξυπνων τηλεφώνων με επεξεργαστές Intel Atom και πλατφόρμες επικοινωνίας.


Πλήρης προσφορά ασφάλειας McAfee Mobile Security για φορητές συσκευές Android και επεκτάσεις διαχείρισης φορητών συσκευών με τεχνολογία Intel Device Protection.


Ανακοίνωση συνεργασιών με την Alcatel-Lucent* και τη Cisco*, που αποσκοπούν στο μετασχηματισμό των δικτυακών υποδομών για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.


Η Πρόεδρος της Intel Corporation, Renee James, παρουσίασε αναλυτικά την επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε προϊόντα πληροφορικής και επικοινωνιών, με λύσεις από τις μικρότερες φορητές συσκευές, μέχρι τα πλέον σύνθετα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο έχει σχεδιαστεί για να είναι ανταγωνιστικό στο σημερινό οικοσύστημα των φορητών συσκευών και για να διαμορφώσει την επόμενη εποχή της τεχνολογίας, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT).


Σε συνέντευξη Τύπου της Intel, η κα. James παρουσίασε δύο νέους επεξεργαστές Intel Atom, μια πλατφόρμα επικοινωνίας LTE-Advanced και ανακοίνωσε πολυετείς συμφωνίες με τη Lenovo, την ASUS και τη Foxconn, για την επέκταση της διαθεσιμότητας των Intel-based φορητών συσκευών. Δεδομένης της έκρηξης της κινητής τηλεφωνίας και των συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων συσκευών, τόνισε, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο η Intel επανασχεδιάζει την αρχιτεκτονική της υποδομής του δικτύου, με στόχο τη μείωση του κόστους και τη διευκόλυνση των παρόχων υπηρεσιών στην προσφορά βελτιωμένων εμπειριών στους πελάτες και νέων υπηρεσιών, εξάγοντας επιχειρηματική αξία από τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων.