Σύμφωνα με έκθεση της Deloitte για τις κυριότερες τάσεις για την τεχνολογία το 2014, προβλέπονται πωλήσεις 10 εκατ. προϊόντων που κυρίως φοριούνται.


office people mobile phonesΣύμφωνα με έκθεση της Deloitte για τις κυριότερες τάσεις για την τεχνολογία το 2014, προβλέπονται πωλήσεις 10 εκατ. προϊόντων που κυρίως φοριούνται (ρολόγια, γυαλιά κ.ά.), ενώ 50 εκατ. νοικοκυριά θα διπλασιάσουν τις τηλεοπτικές συνδρομές τους, και η συνολική αξία των δικαιωμάτων αναμετάδοσης των δημοφιλέστερων αθλητικών διοργανώσεων θα σημειώσει αύξηση της τάξεως του 14%, καθοδηγούμενη από αθλητικά πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής και από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η έκθεση προβλέπει, επίσης, ότι τα phablets (μεγάλα smartphones που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κινητά τηλέφωνα και tablets) θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των tablets κατά 25 δισ. δολ.


Επιπλέον, οι συνολικές ανά τον κόσμο πωλήσεις smartphones, tablets, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων και κονσολών παιχνιδιών θα υπερβούν τα 750 δισ. δολ.μέσα στο 2014, ενώ τα smartphones, το κυριότερο προϊόν των διασυνδεδεμένων συσκευών (με 375 δισ. δολ. κύκλο εργασιών κατά το 2014), πλησιάζουν σε σημείο κορεσμού στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, εκτός από την ομάδα 55+ ετών.


Το 2014, τα άμεσα μηνύματα κινητών τηλεφώνων (IMS) θα καλύψουν περίπου το 70% όλων των γραπτών μηνυμάτων που θα σταλούν μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά μόνο το 3% της αξίας του συνόλου των γραπτών μηνυμάτων. Κάθε μέρα, 70 δισ. μηνύματα θα αποστέλλονται από κινητά, από τα οποία μόνο 21 δισ. δολ. θα αφορούν τα παραδοσιακά σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS). Τα έσοδα από τα μηνύματα υπολογίζονται σε περίπου 100 δισ. δολ. φέτος, ενώ μόλις 2 δισ. δολ. θα προέλθουν από υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων (IM) κινητών τηλεφώνων.


Η έκθεση εξετάζει τις συνθήκες που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα (Massive Online Open Courses ή MOOCs) σε ένα σημαντικό παράγοντα μέχρι το 2020, ο οποίος να αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του συνόλου των μαθημάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις. Νέες τεχνολογίες, εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας και η ανάγκη για αναβάθμιση των δεξιοτήτων που γρήγορα καθίστανται παρωχημένες, υποκινούν την τάση αυτή, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα MOOCs θα αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό μακροπρόθεσμα, ακόμη και αν η διάδοσή τους το 2014 είναι ελάχιστη. Οι εγγραφές σπουδαστών σε MOOCs θα είναι αυξημένες έως και 100% συγκριτικά με το 2012, με πάνω από 10 εκατομμύρια μαθήματα, όμως η αγορά αυτή θα καλύπτει λιγότερο από το 0,2% των μαθημάτων που θα ολοκληρωθούν το 2014. Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση της έννοιας της διαδικτυακής εκπαίδευσης θα αναγκάσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να αυξήσουν με τη σειρά τους τις επενδύσεις τους σε αυτόν τον τομέα και θα προσδώσει μεγαλύτερη αποδοχή της διαδικτυακής εκπαίδευσης λόγω της ευρείας αποδοχής της. Η Deloite μελετά επίσης και τα eVisits (ηλεκτρονικές ιατρικές επισκέψεις) και προβλέπεται ότι αυτές θα αρχίσουν να εξελίσσονται σε επικρατούσα τάση. Θα παρατηρηθεί ένα σημείο καμπής μέσα στο 2014 όσον αφορά την υιοθέτησή τους, εν μέρει λόγω της πίεσης που ασκείται για μείωση των ιατρικών δαπανών και βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.