Η Dell ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στη σειρά των server της οικογένειας PowerEdge, τον Dell PowerEdge R920 για απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας.


dell poweredge 920bΟ PowerEdge R920 είναι, πλέον, ο υψηλότερης απόδοσης server της Dell, επιτρέποντας στους πελάτες να επιτύχουν ταχύτερα αποτελέσματα, γρήγορη προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές τους ανάγκες και βελτίωση της συνολικής αξιοπιστίας των υποδομών τους. Η λύση αυτή αναδεικνύει τη συνέπεια της Dell στην παροχή καινοτόμων λύσεων που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις για υψηλή απόδοση και κλιμάκωση, συνυπολογίζοντας το σχετικό κόστος.


Σχεδιασμένος για να προσφέρει βέλτιστη πρόσβαση στο μεγάλο όγκο των πληροφοριών που οι επιχειρήσεις σήμερα συλλέγουν και επεξεργάζονται, βασίζεται στην ισχύ των νέων επεξεργαστών E7 της Intel και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις για την εκτέλεση εφαρμογών κρίσιμης σημασίας, όπως οι εφαρμογές διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων(ERP), διαχείρισης πελατειακών σχέσεων(CRM), οι εφαρμογές για το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων-συμπεριλαμβανομένων των in-memory βάσεων δεδομένων. Συνδυάζοντας την εκτεταμένη ποσότητα κύριας μνήμης και μνήμης cache με εξαιρετικά χαρακτηριστικά επεκτασιμότητας, ο R920 είναι ιδανικός για περιβάλλοντα όπου η απόδοση, η επεκτασιμότητα και η αξιοπιστία είναι κρίσιμης σημασίας.


Η ανάπτυξη του PowerEdge R920 αποτελεί τμήμα της συνεχούς επιδίωξης της Dell να προσφέρει τεχνολογία υψηλής απόδοσης και κλιμάκωσης, η οποία είναι ταυτόχρονα οικονομικά αποδοτική.


dell poweredge 920 aΣε μια πρόσφατη μελέτη για φορτία εργασίας SAP, ο R920 επέδειξε:
– Παγκόσμιο ρεκόρ επιδόσεων σε περιβάλλον 4 υποδοχών Linux με 24.150 χρήστες αναφοράς σε μέτρηση SAP SD 2-Tier.
– Βελτιωμένη απόδοση κατά 71% σε σχέση με την προηγούμενη καλύτερη αναφορά του E7-4800 4 υποδοχών SAP SD.
– Επιδόσεις ίδιου επιπέδου σε περιβάλλον SAP, σε σύγκριση με server προηγούμενης γενιάς 8 υποδοχών, προσφέροντας στους πελάτες μέχρι και 50% εξοικονόμηση κόστους στις άδειες χρήσης λογισμικού.


Στις δοκιμές φορτίων εργασίας της Oracle, ο R920 επέδειξε τα εξής πλεονεκτήματα:
– Οι πελάτες επεξεργάζονται υπερδιπλάσια ερωτήματα Oracle OLAP σε σχέση με server προηγούμενης γενιάς, σε συνδυασμό με μια λύση storage Dell Compellent βελτιστοποιημένη με τεχνολογία flash.
– Υπερδιπλάσια απόδοση για την επεξεργασία μεγαλύτερων συνόλων δεδομένων Oracle OLAP και δύο φορές μείωση στην καθυστέρηση επεξεργασίας (latency).


Ο PowerEdge R920 διακρίνεται, συγκριτικά με άλλες λύσεις server, για τα παρακάτω ποιοτικά χαρακτηριστικά:
– Ταχύτερη επίτευξη αποτελεσμάτων: Οι εφαρμογές μπορούν να εκτελούν περισσότερες συναλλαγές σε λιγότερο χρόνο, με χρήση έως και 60 επεξεργαστικών πυρήνων. Έχουν προστεθεί αρκετές σημαντικές βελτιώσεις πρόσβασης σε δεδομένα, όπως, οι 8 δίσκοι NVMe PCIe Express Flash χαμηλής καθυστέρησης/υψηλής απόδοσης που υπερβαίνουν σημαντικά την απόδοση IOPS των συμβατικών δίσκων και ο νέος ελεγκτής RAID H730P PowerEdge (PERC), ο οποίος διπλασιάζει το μέγεθος της μνήμης cache, σε σχέση με την προηγούμενη σειρά και προσφέρει έως και 100% μεγαλύτερη απόδοση IOPS και τη διπλή ιδιότητα PERC, που επιτρέπει στους πελάτες να μεγιστοποιήσουν την απόδοση σε μεγαλύτερο αριθμό διαθέσιμων δίσκων solid state (SSDs).
– Κλιμάκωση για ανταπόκριση στις προκλήσεις: Με 96 DIMMs μνήμης και δυνατότητα έως και 24 τοπικών μονάδων αποθήκευσης, ο R920 έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στα τμήματα ΙΤ την κλιμάκωση που επιθυμούν για να ανταποκρίνονται στις δυναμικές επιχειρηματικές συνθήκες. Ο R920 αποτελεί, επίσης, εξαιρετική λύση για threaded εφαρμογές HPC, που απαιτούν μεγάλες ποσότητες κοινής μνήμης (κώδικας SMP). Αυτοί οι ισχυροί επεξεργαστικοί κόμβοι είναι απαραίτητοι στα περισσότερα σύγχρονα συστήματα HPC για να φιλοξενήσουν τις εφαρμογές που κλιμακώνουν προς τα πάνω (scale-up) (έναντι κλιμάκωσης προς τα έξω (scale-out)). Οι πελάτες επιθυμούν τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις επεξεργαστή για τις εφαρμογές τους. Με γνώμονα αυτή την επιθυμία, η Dell έχει ενσωματώσει agent-free συστήματα, για διαχείριση out-of-band, για να απελευθερώσει πόρους, προσφέροντας μεγαλύτερη απόδοση.
– Αδιάκοπη λειτουργία: Με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας, διαθεσιμότητας και συντήρησης (RAS), όπως η Fault Resilient μνήμη της Dell και η τεχνολογία Run Sure της Intel, ο R920 επιτρέπει στους πελάτες να λειτουργούν τα datacenter τους με μεγαλύτερη σιγουριά. Η νέα ολοκλήρωση, μεταξύ του περιβάλλοντος OpenManage Essentials και του λογισμικού AppAssure της Dell, μαζί με την αυτοματοποιημένη, ενσωματωμένη ρύθμιση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup) μέσω του iDRAC με Lifecycle Controller, μπορεί να συμβάλλει, επίσης, στη βελτίωση της συνέχειας των υπηρεσιών, με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρης της στοίβας servers του υλικού, του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να λειτουργούν το περιβάλλον τους απρόσκοπτα.


Ο PowerEdge R920 θα είναι διαθέσιμος, σε παγκόσμιο επίπεδο, αργότερα εντός του τριμήνου.