Η Entersoft ανακοίνωσε την υπογραφή προσύμφωνου για την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Nova Consulting ΑΕ, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για κινητές συσκευές.

entersoftΤο συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 400.000 ευρώ και θα καταβληθεί με μετρητά. Η Nova Consulting απασχολεί 13 άτομα, έχει ίδια κεφάλαια ύψους 240.000 ευρώ και σχεδόν μηδενικό δανεισμό, ενώ το 2008 ο κύκλος εργασιών της υπερέβη το 1,2 εκ ευρώ. Αποτελεί εμπορικό συνεργάτη της Entersoft και επιπλέον έχει αναπτύξει τεχνογνωσία και λογισμικό εφαρμογών που λειτουργούν σε κινητές συσκευές Personal Digital Assistant (PDAs), SmartPhones και Tablet PCs(Mobile Applications). Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως η NEOSET, η πολυεθνική LEASEPLAN, το δίκτυο καταστημάτων LONGCHAMP, η φαρμακοβιομηχανία ΦΑΡΜΑΝΕΛ, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνη και 70 άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με αυτή την εξαγορά η Entersoft ενισχύει σημαντικά τις υπηρεσίες της προς πελάτες και συνεργάτες και εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των mobile applications. Η εξαγορά αυτή αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ανάπτυξη των εσόδων της εταιρείας το επόμενο οικονομικό έτος 2009. Θα ολοκληρωθεί δε, αφού πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι νομικοί και οικονομικοί έλεγχοι, μετά το πέρας των οποίων θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό.