Παραμύθι για μεγάλους

Αυτό που λατρεύουν οι οπαδοί των role-playing games (RPG) σε αυτό το είδος είναι η ελευθερία του σεναρίου και η ανάπτυξη του χαρακτήρα ανάλογα με τις πράξεις του παίκτη. Το «The Witcher», υπηρετεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά με τον καλύτερο τρόπο.

The WitcherΗ Atari μπορεί να υπερηφανεύεται πως χτύπησε φλέβα χρυσού υιοθετώντας την πολωνική προσπάθεια δημιουργίας ενός εξαιρετικού roleplaying game. Το «The Witcher» βασίζεται στο έργο του καταξιωμένου Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski και το σενάριο του δεν μιλάει για «political correct» ιππότες με καλογυαλισμένες πανοπλίες που σώζουν καλλονές πριγκίπισσες. Αγγίζει θέματα με πιο… ενηλίκους προβληματισμούς όπως ρατσισμός, κοινωνικές ανισότητες, πολιτικές ίντριγκες και άλλα… Στον σκληρό και ανελέητο κόσμο του «The Witcher», το καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο συχνά μπλέκονται, καλώντας τον παίκτη να λάβει τις δικές του αποφάσεις και να οριοθετήσει τον δικό του κώδικα ηθικής. Η μη γραμμική εξέλιξη της πλοκής είναι γεμάτη ανατροπές και σταυροδρόμια αποφάσεων.

Όλα τα quests μπορούν να πραγματοποιηθούν με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους, ενώ το παιχνίδι έχει 3 διαφορετικά φινάλε ανάλογα με τις πράξεις και τις επιλογές του ήρωα. Σε ρόλο πρωταγωνιστή συναντάμε τον ασπρομάλλη μάγο, Geralt, έναν καταξιωμένο monster-slayer αλλά και master swordsman, με υπεράνθρωπες δυνάμεις και αντανακλαστικά. Καθώς προσπαθεί να ανακτήσει τη χαμένη του μνήμη, ο Geralt άθελα του εμπλέκεται σε μια μεγάλη αναταραχή, από όπου και ξεκινά να ξετυλίγεται το νήμα μιας επικής ιστορίας. Περισσότερες από 250 ειδικές δυνατότητες σχετικές με τα φυσικά χαρακτηριστικά, τις πολεμικές δεξιότητες και τις μαγικές δυνάμεις του ήρωα περιμένουν να τις εξερευνήσετε προκειμένου να χτίσετε το χαρακτήρα σας σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και στυλ παιχνιδιού.

Οι μάχες είναι βασισμένες σε πραγματικές μεσαιωνικές τακτικές ξιφομαχίας και για τον λόγο αυτό το motion capture έχει γίνει από επαγγελματίες ειδικούς στη μεασαιωνική ξιφομαχία, στη Φρανκφούρτη από το αναγνωρισμένο studio Metric Minds. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην δημιουργία 600 θεαματικών και ρεαλιστικών in-game combat animations! 6 στυλ μάχης, αμέτρητα μαγικά φίλτρα, σύνθετο alchemy system, τροποποιήσιμα όπλα και ισχυρή μαγεία προσφέρουν ιδιαίτερο βάθος στην μοναδική εμπειρία της μάχης. Ένας αυθεντικός φανταστικός κόσμος με μοναδικές λεπτομέρειες περιμένει να αλληλεπιδράσει μαζί σας και να σας θέσει αντιμέτωπο όχι μόνο με κάθε είδους αντίπαλο, αλλά και με τον ίδιο σας τον εαυτό…

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Atari