H Nokia ανακοίνωσε ένα νέο, καινοτομικό προϊόν το οποίο υπόσχεται να σας κάνει να απαλλαγείτε από το άγχος του αν ξεχάσατε κάτι στο σπίτι ή αλλού.


nokia treasure tagΤο καινούριο προϊόν ονομάζεται Nokia Treasure Tag. Έχοντας διαστάσεις 30 x 30 x 10mm και βάρος 13g, είναι μια μικρή συσκευή την οποία μπορείτε να συνδέσετε με τα αντικείμενα που θέλετε και να εξασφαλίστε ότι δε θα τα ξεχάσετε κάπου ποτέ ξανά.


Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι εξαιρετικά απλός. Αφού βάλετε το Nokia Treasure Tag σε κάποιο αντικείμενο, μπορείτε να το συνδέσετε με το κινητό σας είτε μέσω τεχνολογίας NFC είτε μέσω Bluetooth. Αν λοιπόν αποχωρήσετε από κάποιο χώρο έχοντας ξεχάσει ένα από τα 2 αντικείμενα, οι συσκευές θα εκπέμψουν ένα δυνατό ήχο για να σας ειδοποιήσουν.


Την πρώτη φορά που θα χρειαστεί να συνδέσετε το κινητό σας με το Nokia Treasure Tag, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε και την αντίστοιχη Nokia Treasure Tag εφαρμογή, η οποία ούτως ή άλλως θα είναι διαθέσιμη από το Windows Phone Store.


Εφόσον βρεθείτε στην άτυχη περίπτωση να μην ακούσετε την ειδοποίηση, δε χρειάζεται να ανησυχήσετε. Μέσω της εφαρμογής, η οποία θα σας παρουσιάσει σε χάρτη τη θέση του χαμένου αντικειμένου, θα μπορέσετε να το εντοπίσετε.


To Nokia Treasure Tag είναι συμβατό με όλες τις συσκευές που διαθέτουν την αναβάθμιση Lumia Black. Θα κυκλοφορήσουν επίσης third party εφαρμογές για το αντικείμενο με σκοπό να υποστηριχθούν και οι συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS.