Την έναρξη του β’ κύκλου ανακοινώνει τo egg – enter•grow•go και προσκαλεί νέους και νέες 18-40 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα.


eggΟι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι τις 4 Απριλίου 2014. Το egg – enter•grow•go αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank (www.eurobank.gr) και του Corallia (www.corallia.org) του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.


Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια για τη νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, η οποία διαθέτει πλούτο ιδεών αλλά με ιδιαίτερες δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή τους, οι συντελεστές του Προγράμματος συνεχίζουν δυναμικά την πορεία που χάραξαν και προσφέρουν, για μια ακόμα χρονιά τη δυνατότητα σε νέες και νέους να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά σχέδιά τους.


Οι ομάδες, που θα επιλεγούν μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα έχουν στη διάθεσή τους, για έναν ολόκληρο χρόνο, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). Σε αυτό περιλαμβάνεται μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία, όπως είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα και καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης, κτηριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους κοντά στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα), υποστηρικτικές uπηρεσίες «μίας στάσης» (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε συμμετέχουσας ομάδας (όπως υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με aεπενδυτικά σχήματα). Επιπλέον προσφέρεται επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (“business bootcamp”) με πρακτικό χαρακτήρα και στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες.


Το Πρόγραμμα υλοποιείται από στελέχη της Eurobank και του Corallia και εποπτεύεται από 10μελή Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board), που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες. Επιπλέον, μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως χορηγοί και υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες. Χορηγοί είναι οι ALBA, Advocate Burson-Marsteller, Cisco, ΟΤΕ, Microsoft, PwC και Xerox ενώ Yποστηρικτές οι ΕΕΔΕ, ImageFlow/Polycom, CEO Clubs, Critical Path, ImageFlow/Polycom, ΚΕΜΕΛ, Λέσχη Επιχειρηματικότητας, Odyssey, MPLegal, ΣΕΠΕ, S. Trivolis & Associates, Tribe και TUV Hellas.


Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της προκήρυξης του β’ κύκλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου τόνισε ότι το egg – enter•grow•go συνέβαλε «στην ευρύτερη αναζήτηση για ένα νέο αξιακό και παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας, παρακινώντας και ενεργοποιώντας παράλληλα και άλλους φορείς και οργανισμούς να προβούν σε αντίστοιχες προσπάθειες» και πρόσθεσε ότι «Η Διοίκηση της Eurobank έχει αγκαλιάσει το egg – enter•grow•go, στο πλαίσιο της στρατηγικής υιοθέτησης και προώθησης της καινοτομίας που εφαρμόζει».


Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός τόνισε ότι «Χαίρομαι ειλικρινά που τα θετικά σημάδια από τον α’ κύκλο μας δίνουν την ώθηση να είμαστε σήμερα εδώ και να σας ανακοινώνουμε τον β’ κύκλο. Είμαστε όλοι υπερήφανοι που προσφέρουμε τις αρχές του «επιχειρείν», της γνώσης και της καινοτομίας στους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες και προσκαλούμε σήμερα όλους τους φιλόδοξους νέους και νέες να ανακαλύψουν τον κόσμο των συνεργασιών και της “χαράς της δημιουργίας”».


Τοποθετήθηκαν, επίσης, ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, Επίτιμος Διευθυντής Τομέα Διαστήματος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και ο κ. George Zachary, Partner Charles River Ventures, οι οποίοι ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της θέλησης, της προσπάθειας και της επιμονής στον στόχο για την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων σε κάθε τομέα της επιχειρηματικότητας.
Εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στον α’ κύκλο του egg – enter•grow•go παρουσίασαν την εμπειρία από τη συμμετοχή όλων, δίνοντας έμπνευση στους νέους υποψηφίους μέσα από τα επιτυχημένα επιτεύγματά τους. Ήδη, στα τρία τέταρτα της διαδρομής του α’ κύκλου οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στους κλάδους που δραστηριοποιούνται, έχουν μετασχηματιστεί σε εταιρείες και αρκετές ήδη βρήκαν συνεργάτες, πελάτες και τα πρώτα τους κεφάλαια. Αξιοποιώντας τις υπηρεσίες και το δημιουργικό κλίμα του egg, από τις 21 ομάδες, ήδη οι 9 έχουν αυξήσει την ομάδα των συνεργατών τους, ενώ 8 ολοκλήρωσαν τα πρωτότυπα των προϊόντων-υπηρεσιών τους και 6 έχουν αποκτήσει πελατολόγιο. Δύο ομάδες έχουν καταθέσει πατέντες ενώ 8 έχουν ήδη βρει κεφάλαια για τη χρηματοδότησή τους. Επιπλέον, ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα μεταξύ των ομάδων, μια ατμόσφαιρα δημιουργικότητας και ανταλλαγής ιδεών έχει δημιουργηθεί, που μπορεί να μεταφραστεί σε επίσημες συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ τουλάχιστον 10 ομάδων.
Για την αναλυτική ενημέρωση ενδιαφερομένων φορέων και ομάδων, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Info Day στις εγκαταστάσεις του egg, Λ. Συγγρού 190 (ώρα έναρξης 18:00).


Περισσότερες πληροφορίες, όρους συμμετοχής και φόρμα υποβολής υποψηφιότητας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.theegg.gr