Η Schneider Electric συνεργάζεται με την HP και προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης των εγκαταστάσεων και των συστημάτων ΙΤ ενός Data Center.


Schneider-ElectricΗ Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την HP για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα μπορεί να γίνεται η διαχείριση των φυσικών εγκαταστάσεων και των υποδομών ΙΤ ενός data center. Η πλατφόρμα θα παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζονται οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων και οι υπεύθυνοι των συστημάτων ΙΤ κάθε οργανισμού, γεγονός που θα οδηγήσει σε καλύτερη συνεργασία και υψηλότερη αποδοτικότητα. Η ενιαία πλατφόρμα θα συνδυάζει τις υπηρεσίες Converged Management Consulting Services (CMCS) της HP με εκείνες του StruxureWare™, της λύσης DCIM (Data Center Infrastructure Management) της Schneider Electric. Τόσο η Schneider Electric, όσο και η HP προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα σύνδεσμο μεταξύ φυσικών υποδομών και επιχειρηματικών διαδικασιών, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη και πληρέστερη ανάλυση της λειτουργίας του κέντρου, σε επίπεδο επιχειρηματικών επιπτώσεων.


«Η συνεργασία μας με την HP έχει ως στόχο να επιτευχθεί μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα της διαχείρισης των υποδομών και των εργασιών (workloads) ενός κέντρου ΙΤ, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ των συστημάτων πληροφορικής και των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενούνται,» δηλώνει ο κ. Soeren Jensen, Vice President, Enterprise Management and Software της Schneider Electric. «Δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον πάροχο υπηρεσιών ΙΤ να βλέπει αμέσως τις επιπτώσεις που έχει οποιαδήποτε αλλαγή στο data center του, καθώς επίσης και το λειτουργικό κόστος που απορρέει από την αλλαγή αυτή, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της καλύτερης διαχείρισης και της εξοικονόμησης ενέργειας στα συστήματα ΙΤ και τα data centers».


Η εφαρμογή StruxureWare for Data Center έχει μια μοναδική ικανότητα να παρέχει λεπτομερή εικόνα και αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των φυσικών υποδομών και των κτιριακών εγκαταστάσεων ενός κέντρου. Έτσι η τεχνολογία DCIM της Schneider Electric έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά τη σουίτα Asset Manager της HP. Ο συνδυασμός των δύο αυτών τεχνολογιών θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας και καλύτερης διαχείρισης των υποδομών και των υπηρεσιών ΙΤ που παρέχουν.
«Η τεχνολογία DCIM προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα ενός data center, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση της λειτουργίας του και τον πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό των διαθέσιμων πόρων (χωρητικότητας). Παρόλα αυτά, πολλοί οργανισμοί δεν διαθέτουν ομάδες οι οποίες συνδυάζουν ταυτόχρονα εμπειρία σε υπηρεσίες ΙΤ, σε διαχείριση φυσικών εγκαταστάσεων και σε διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων, στοιχείο απαραίτητο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του DCIM,» ανέφερε ο κ. Rick Einhorn, Vice President, Technology Services, Datacenter Consulting της HP. «Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες HP Converged Management Consulting Services βοηθούν τους πελάτες μας να εκμεταλλευτούν την κορυφαία εφαρμογή DCIM της αγοράς, το StruxureWare της Schneider Electric, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία των στελεχών μας σε θέματα ITSM, υποδομών και εγκαταστάσεων IT, καθώς επίσης και ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέσα από το οποίο συνδέονται οι διαδικασίες του data center με τους επιχειρηματικούς στόχους του οργανισμού».


Η Schneider Electric και η HP αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ενσωμάτωση της εφαρμογής StruxureWare for Data Centers στη βάση Universal Configuration Management Database (UCMDB) της HP, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία μεταξύ της πλατφόρμας DCIM και του συστήματος διαχείρισης υπηρεσιών IT (ITSM). Επίσης, οι παράμετροι και οι λειτουργίες του StruxureWare θα ενσωματωθούν στο πλαίσιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, Converged Management Consulting Framework, της HP, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εξειδικευμένους συμβούλους της εταιρείας να κάνουν ολοκληρωμένες προτάσεις, ενοποιώντας με τον βέλτιστο τρόπο τα συστήματα ITSM και DCIM ενός κέντρου.


Η πληρέστατη σουίτα DCIM της Schneider Electric δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους ενός data center να παρακολουθούν, να αναλύουν και να βελτιστοποιούν την παροχή ισχύος, την ψύξη και την προστασία συστημάτων και φυσικών εγκαταστάσεων. Το λογισμικό StruxureWare for Data Centers είναι άμεσα διαθέσιμο.