Σύμφωνα με έκθεση της IDC, η HP αναδεικνύεται ηγέτης στην ελληνική και κυπριακή αγορά των x86 servers με συνολικό μερίδιο αγοράς 49,5% για το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

HPΗ HP αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία των x86 Servers για την Ελλάδα και την Κύπρο σύμφωνα με την έκθεση της IDC. Η HP είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που κινήθηκε αυξητικά σε μία περίοδο κατά την οποία το σύνολο της αγοράς παρουσίασε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η HP πέτυχε να μεγαλώσει το δικό της μερίδιο αγοράς κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, πετυχαίνοντας ρυθμό ανάπτυξης 2,3% όταν ο συνολικός ρυθμός της αγοράς κινήθηκε στο – 16 %, κερδίζοντας μερίδιο από την IBM, την Dell και τη Fujitsu Siemens. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η HP κατέκτησε συνολικό μερίδιο αγοράς 49,5% ποσοστό μεγαλύτερο του 40,7% που πέτυχε το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενισχύοντας τη δυναμική πορεία ανάπτυξης στη συγκεκριμένη αγορά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Θανάσης Πατσάκας , Enterprise Storage & Servers Business Unit Manager ανέφερε “Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά για την HP Hellas, όχι μόνο γιατί παρουσιάζουμε αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά πολύ περισσότερο γιατί εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ ο συνολικός ρυθμός της αγοράς κινήθηκε με – 16 % επιβεβαιώνουμε με κάθε τρόπο την επιτυχημένη στρατηγική της εταιρίας, πετυχαίνοντας θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης”.