Η Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer, παρουσιάζει την εξέλιξη της επαγγελματικής σειράς NXS, με την προσθήκη του ψηφιακού player CDJ-900NXS.


zoom_cdj_900nxs_2_lΤο νέο player βασίζεται στον επιτυχημένο προκάτοχό του, το CDJ-900, ενσωματώνοντας πληθώρα νέων τεχνολογιών, όπως η έγχρωμη οθόνη LCD, η λειτουργία Beat Divide, ο συγχρονισμός Beat μεταξύ τεσσάρων deck και η δυνατότητα αναπαραγωγής κομματιών από smartphone.


Το CDJ-900NXS συνοδεύεται από το λογισμικό διαχείρισης μουσικής rekordbox™ της Pioneer για PC/Mac και διαθέτει άδεια για δωρεάν λήψης της εφαρμογής rekordbox για smartphone και tablet. Έτσι, οι DJ μπορούν να προετοιμάζουν εντυπωσιακές παραστάσεις και λίστες αναπαραγωγής σε οποιαδήποτε συσκευή και να τις φορτώνουν στο CDJ-900NXS μέσω USB ή Wi-Fi – ώστε να έχουν τη μουσική τους βιβλιοθήκη πάντα στη διάθεσή τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η λειτουργία Pro DJ Link επιτρέπει στους DJ να μοιράζονται μία πηγή μεταξύ έως τεσσάρων deck μέσω καλωδίου δικτύου.


Το CDJ-900NXS διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης, η οποία προσφέρει στους DJ γρήγορη και άμεση εικόνα της προβολής κυματομορφής (Wave Display), λειτουργία μεγέθυνσης κυματομορφής (Wave Zoom), καθώς και δυνατότητα προβολής και επεξεργασίας των πληροφοριών πλέγματος beat (beatgrid) του rekordbox. Όμοια με το κορυφαίο CDJ-2000NXS, το CDJ-900NXS διαθέτει ακόμη πιο εύχρηστη λειτουργία αναζήτησης μουσικής, με δυνατότητα εμφάνισης των κομματιών σε λίστα, με τα εξώφυλλα ή σε προβολές που καθορίζει ο χρήστης. Επιπλέον, εργαλεία μίξης όπως η αντίστροφη μέτρηση beat (Beat Countdown) και ο μετρητής φάσης (Phase Meter) μπορούν να προ-ρυθμιστούν στο rekordbox, για εύκολη εμφάνιση κατά την παράσταση.


Η παλαιότερη λειτουργία Auto Beat Loop έχει αντικατασταθεί από δύο νέες, τις Beat Divide (Διαίρεση Beat) και Slip Loop (Ολίσθηση Loop), οι οποίες διευκολύνουν τη δραστική τροποποίηση του ρυθμού και τις μικροεπεμβάσεις, διασφαλίζοντας ότι οι αλλαγές και τα drop θα συμβαίνουν τις αναμενόμενες στιγμές. Με τη λειτουργία Beat Divide, οι DJ μπορούν να χρησιμοποιούν τα γνωστά πλήκτρα beat για να χωρίζουν κάθε beat σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα και να αναπαράγουν το πρώτο τμήμα σε loop για τη δημιουργία ενός στακάτου εφέ που αλλάζει με κάθε beat και μέτρο του κομματιού. Η ενεργοποίηση της Κατάστασης Slip αλλάζει αυτούς τους μηχανισμούς ώστε να ελέγχουν ένα εφέ Slip Loop, για ακόμη πιο δημιουργική έκφραση. Όλα αυτά είναι επιπρόσθετα των λειτουργιών loop που κληρονομήθηκαν από το CDJ-2000NXS: Loop, Loop Cutter, Loop Edit και Active Loop.


Άλλα χαρακτηριστικά που κληρονομήθηκαν από το CDJ-2000NXS περιλαμβάνουν τη λειτουργία Beat Sync τεσσάρων deck, για αυτόματο συγχρονισμό της τιμής BPM των κομματιών με το master deck, καθώς και ένα ειδικό πλήκτρο για άμεση πρόσβαση σε loop, σημεία έναρξης και εφέ μέσω της λειτουργίας Quantize. Προσθέστε στα παραπάνω τα Ενεργά Loop (Active Loop), τις προσωπικές ρυθμίσεις (My Settings), την αρμονική Ένδειξη Ανάλυσης Κλειδιού και την κομψή, στιβαρή κατασκευή που χαρακτηρίζει όλα τα επαγγελματικά προϊόντα DJ της Pioneer για να πάρετε μια εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει το CDJ-900NXS.


Επίσης, το CDJ-900NXS διαθέτει ηχητικά κυκλώματα επαγγελματικής ποιότητας και ενσωματωμένη κάρτα ήχου 24-bit για καθαρό, δυναμικό ήχο ακόμη κι όταν αναβαίνει η ένταση στα κλαμπ. Ένα υψηλής ακρίβειας DAC της Wolfson μειώνει την παραμόρφωση jitter, ενώ ο λόγος σήματος προς θόρυβο 115 dB που επιτυγχάνει το player διασφαλίζει αναπαραγωγή με απίστευτη ακρίβεια.


Επιπρόσθετα των smartphone, tablet και φορητών/επιτραπέζιων υπολογιστών, τα αρχεία μουσικής μπορούν να αναπαράγονται από συσκευές αποθήκευσης USB, CD ήχου και δίσκους CD-R/RW. Το CDJ-900NXS υποστηρίζει τις μορφές αρχείου MP3, AAC, WAV και AIFF.


Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου διάφορων εφαρμογών λογισμικού για DJ μέσω MIDI καθώς και διασύνδεση Pro-DJ (Pro DJ link) για κοινή χρήση υλικού έως τεσσάρων player συνδεδεμένων μέσω καλωδίου δικτύου.


Δείτε τον DJ Friction εν δράσει με τις λειτουργίες Beat Divide και Slip Loop χρησιμοποιώντας τέσσερα CDJ-900NXS



Γνωρίστε το CDJ-900NXS με το επεξηγηματικό βίντεο