Soviet strikes back

Κάποτε τα strategy games ήταν η κατηγορία παιχνιδιών που τα γραφικά έπαιζαν τον τελευταίο ρόλο στην επιτυχία ενός τίτλου, καθώς ήταν πάντοτε ιδιαιτέρως λιτά. Στο «World In Conflict» τα εκπληκτικά 3d γραφικά θα σας πείσουν πως οι εποχές έχουν αλλάξει…

WorldΣτο «World in Conflict», η ιστορία του ψυχρού πολέμου δεν κύλησε προς την κατεύθυνση που όλοι γνωρίζουμε. Το σενάριο του διάσημου συγγραφέα Larry Bond τοποθετείται χρονικά στο 1989, όπου οι Σοβιετικοί φοβούμενοι την πτώση της αυτοκρατορίας τους, τα παίζουν όλα για όλα σε μία κατά μέτωπο επίθεση στην Ευρώπη. Το NATO απαντά στην αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, δίχως να φανταστεί το επόμενο, ακόμη πιο παράτολμο, βήμα της Σοβιετικής Ένωσης: την εισβολή στις Η.Π.Α. Το single player mode, λοιπόν, σας θέλει στον ρόλο ενός Αμερικάνου διοικητή που συμμετέχει στην απόπειρα ανακατάληψης των πόλεων των Η.Π.Α. Δυστυχώς, δεν υπάρχει αντίστοιχη campaign όπου παρελαύνετε ως Σοβιετικός διοικητής με τα στρατεύματά σας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το… ευαίσθητο αμερικάνικο κοινό μάλλον δεν θα μπορούσε να ανεχθεί τέτοιο game mode και η Sierra Entertainment είπε να μην το προκαλέσει! Περνώντας στον τομέα των γραφικών, το «World in Conflict» έχει να επιδείξει ότι καλύτερο ως γνήσιος πρεσβευτής της νέας γενιάς strategy games. Τρισδιάστατες στρατιωτικές μονάδες και πεδία μαχών ευάλωτα στις καταστροφές που προκαλούν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις εντυπωσιάζουν, θυμίζοντας περισσότερο First Person Shooter παρά παιχνίδι στρατηγικής. Ο ρεαλιστικός καπνός από τις εκρήξεις, τα σύννεφα και οι σκιάσεις που προκαλούν στο έδαφος, οι κρατήρες και η σκόνη που αφήνει πίσω κάθε ρίψη βόμβας, θα σας αφήσουν απλά με το στόμα ανοιχτό. Εκμεταλλευόμενο τις 3D αρετές της νέας βιβλιοθήκης DirectX (DX10), το καμάρι της Sierra αφήνει στην άκρη κάθε είδους βαρετού resource gathering και επικεντρώνει στην αδιάκοπη μάχη. Τα αυθεντικά οπλοστάσια της εποχής από Η.Π.Α., Σοβιετική Ένωση και ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβάνουν άρματα μάχης, αεροπλάνα, μονάδες πεζικού, ελικόπτερα, ακόμα και πυρηνικά, ψηφιοποιημένα με κάθε λεπτομέρεια.

Οι Vivendi, Sierra και Massive Entertainment χαρακτηρίζουν το πνευματικό τους παιδί ως actionstrategy, οπότε ξεχάστε το χτίσιμο βάσης λιθαράκι-λιθαράκι και την επίπονη δημιουργία μονάδων έπειτα από πολύωρη συγκομιδή πόρων. Απλά οδηγήστε τα στρατεύματά σας στη δόξα, κάνοντας έξυπνες επιλογές στρατηγικής. Το multiplayer mode υποστηρίζει έως και 16 παίκτες για headtohead αναμέτρηση και teambased μάχες σε Domination, TugofWar και Assault modes.

Κάθε παίκτης ρίχνει το κέντρο βάρος του σε πεζικό, τεθωρακισμένα, αεροπορία ή υποστήριξη (προς λύπη των επίδοξων λουφαδόρων δεν υπάρχει ναυτικό) και διοικεί τις αντίστοιχες μονάδες. Το «World in Conflict», είναι ένα παιχνίδι που θα λατρέψουν gamers διαφορετικών γούστων, καθώς απαντά στην κοινή επιθυμία όλων για βαθύ μα όχι κουραστικό gameplay και ρεαλιστικά τρισδιάστατα γραφικά…κινηματογραφικών επιδόσεων!

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, X360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

CD-Media