Η Microsoft ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Power BI για Office 365, μιας υπηρεσίας βασισμένης στο cloud.


Microsoft logo new aug 2012Το Power BI για Office 365, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες παραγωγικότητας και Business Intelligence (BI) του cloud, βοηθάει τους ανθρώπους να αναλύσουν και να οπτικοποιήσουν εύκολα δεδομένα στο Excel, αλλά και να μοιραστούν και να συνεργαστούν από παντού με το Office 365.


Το Power BI για Office 365 επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν αναφορές εύκολα και να εξάγουν συμπεράσματα με το Excel, να μοιράζονται και να συνεργάζονται πάνω σε αυτά τα συμπεράσματα με το Office 365. Το Excel περιλαμβάνει σημαντικές δυνατότητες μορφοποίησης και απεικόνισης δεδομένων, που επιτρέπουν στους πελάτες να ανακαλύπτουν εύκολα τα δεδομένα τους, να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να τα συνδυάζουν. Οι πελάτες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εντυπωσιακές γεωγραφικές απεικονίσεις σε 3D στο Excel.


Με το Office 365, οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε δυνατότητες βασισμένες στο cloud για να μοιράζονται απεικονίσεις και αναφορές με τους συναδέλφους τους σε πραγματικό χρόνο και από τις φορητές συσκευές τους. Επίσης, μπορούν να διαδράσουν με τα δεδομένα τους με νέους τρόπους για να φτάσουν πιο γρήγορα σε χρήσιμα συμπεράσματα και να διαχειρίζονται την εργασία τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Οι δυνατότητες του Power BI για Office 365 περιλαμβάνουν:


Ένα σύστημα διαχείρισης δεδομένων που επιτρέπει στους υπεύθυνους Πληροφορικής να δημιουργήσουν συνδέσεις με πηγές δεδομένων on-premise. Οι τελικοί χρήστες μπορούν να έχουν τις πιο πρόσφατες αναφορές, είτε στον υπολογιστή τους είτε στη φορητή συσκευή τους.


Τα BI Sites, τοποθεσίες στο εσωτερικό δίκτυο μιας εταιρείας ειδικά για έργα BI, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν και να μοιραστούν δεδομένα και αναφορές με συναδέλφους τους και να συνεργαστούν πάνω στα αποτελέσματα.


Πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα BI Sites και τα δεδομένα τους, ανεξαρτήτως αν ο χρήστης μπαίνει από φορητή συσκευή, μέσω του browser σε HTML5 ή μέσω της εφαρμογής φορητής συσκευής που είναι διαθέσιμη στο Windows Store.


Μια αναζήτηση σε φυσική γλώσσα που ονομάζεται Power Q&A , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις για τα δεδομένα τους και να λαμβάνουν αμέσως απαντήσεις σε μορφή διαδραστικού πίνακα, γραφήματος ή γραφικής παράστασης.


«Το Power BI συγκεντρώνει πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του εκσυγχρονισμού του Business Intelligence: ένα δημόσιο και εταιρικό κατάλογο δεδομένων και μοντέλων BI, έναν νέο τρόπο αναζήτησης δεδομένων, μια μοντέρνα mobile εφαρμογή και μια web-first εφαρμογή, πλούσιες διαδραστικές απεικονίσεις, δυνατότητες συνεργασίας, εργαλεία διαχείρισης δεδομένων για τους Yπεύθυνους Πληροφορικής και μια ριζοσπαστική φυσική γλώσσα εμπειρίας για την εξερεύνηση δεδομένων» δήλωσε ο Quentin Clark, Corporate Vice President του Data Platform Group. «Όλες αυτές οι δυνατότητες μαζί, δε θα αλλάξουν μόνο τα είδη των συμπερασμάτων που μπορούμε να εξάγουμε από τα δεδομένα, αλλά θα αλλάξει και την έκταση τους.»


Πολλοί πελάτες έχουν αρχίσει να επωφελούνται ήδη από τις δυνατότητες της υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της Revlon, της MediaCom, του Carnegie Mellon University και του Trek.


Συγκριμένα, η MediaCom, μια διαφημιστική με 4.600 υπαλλήλους, χρησιμοποιεί to Power BI για να μετρήσει την αποτελεσματικότητα στις καμπάνιες των πελατών της σε πραγματικό χρόνο. «Το γεγονός ότι το Power BI είναι μέρος του Office 365 είναι σημαντικό. Όλοι οι υπάλληλοί μας γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το Excel. Με την ενσωμάτωση του ΒΙ, δεν χρειάζεται να τους εκπαιδεύσουμε σε κάτι νέο» τονίζει ο Lowell Simpson, CIO της MediaCom. «Πριν τη διάθεση του Power BI, η εταιρεία μας χρησιμοποιούσε ένα πολύπλοκο λογισμικό που οι υπεύθυνοι των λογαριασμών δεν καταλάβαιναν. Όχι πια, αφού όλοι οι υπάλληλοι μπορούν τώρα να πραγματοποιήσουν περισσότερα χρησιμοποιώντας το οικείο αυτό εργαλείο». Περισσότερα σχετικά με τη χρήση του Power BΙ από τη MediaCom μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: http://youtu.be/qrNa-2Aph1Q


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Power BI για Office 365, υπάρχουν διαθέσιμες στο powerbi.com.