Την “Οδύσσεια των Διαστημοπλοίων Voyager: Από τη Γη στο Γαλαξία σε 35 Χρόνια” θα παρουσιάσει σε ανοικτή ομιλία, ο Στ. Κριμιζής.


AIT logoΑνοικτή ομιλία του καθ. Σταμάτιου Κριμιζή, επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και συνεργάτη της NASA, διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΙΤ, σε συνεργασία με τους συλλόγους αποφοίτων των Πανεπιστημίων Columbia, Illinois και LSE, με θέμα: “Η Οδύσσεια των Διαστημοπλοίων Voyager: Από τη Γη στο Γαλαξία σε 35 Χρόνια”


Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 στις 19.00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα προηγηθεί μικρή δεξίωση. Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, επικοινωνήστε μέχρι την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου με την κα Λάρα Μπαρμπούρ – 210 668 2704, lbar@ait.gr. Δεν υπάρχει κόστος.


Υπενθυμίζουμε ότι ο Δρ. Κριμιζής βραβεύτηκε με το Βραβείο Νίκη 2013, για τη διακεκριμένη συνεισφορά του στην επιστήμη και την πρωτοποριακή συμβολή του στη Διαστημική Φυσική και την εξερεύνηση του διαστήματος.


Ο Δρ. Κριμιζής, είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) και από το 1968 διδάσκει και ηγείται ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, όπου διηύθυνε τις δραστηριότητες 600 περίπου επιστημόνων, μηχανικών και άλλου προσωπικού.


Έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ερευνητής ή Συνεργάτης της NASA συμπεριλαμβανομένου και του Πειράματος Ανίχνευσης Φορτισμένων Σωματιδίων Χαμηλών Ενεργειών, των διαστημοπλοίων Voyager 1 και 2 και του Ανιχνευτή Σωματιδίων σε Ενεργές Mαγνητόσφαιρες, του διαστημοπλοίου AMPTE. Επίσης, στην αποστολή Cassini/Hugens στον Kρόνο και τον Τιτάνα και στις αποστολές Galileo, Ulysses, ACE και MESSENGER. Από το 2006 έως το 2010, ήταν ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Προς τιμήν του, το 1999, ο αστεροειδής 8323 ονομάστηκε Κριμιζής (Krimigis).


Έχει περισσότερες από 530 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (27 στο Science, 10 στο Nature) και περισσότερες από 10.400 επιστημονικές αναφορές στην έρευνά του.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ait.gr/niki2013 ή επικοινωνήστε με τον κ. Αλέξανδρο Καμπούρογλου, τ: 210 668 2723, e: akamb@ait.gr