Επιχειρησιακές λύσεις, απεικόνιση δεδομένων, hosting και business intelligence δημιουργούν νέα έσοδα για τη SAS.


SAS2Αύξηση εσόδων για 38η συνεχή χρονιά, δηλαδή από την ημερομηνία ίδρυσής της, πέτυχε η SAS, ηγέτιδα στο χώρο των Business Analytics, με 3,02 δις δολάρια, καθώς ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις εμπιστεύονται τις λύσεις της. Στην αύξηση των εσόδων από τις λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας συνέδραμε σημαντικά το SAS Visual Analytics, η νέα λύση απεικόνισης δεδομένων που φέρνει σε πρώτο πλάνο τις απειλές, αλλά και τις ευκαιρίες για κάθε επιχείρηση. Διψήφια αύξηση εσόδων σημειώθηκε στις λύσεις cloud που καταπολεμούν την απάτη και τα οικονομικά εγκλήματα, διαχειρίζονται τον κίνδυνο, βελτιώνουν τις σχέσεις με τους πελάτες και βοηθούν στην ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων. Οι λύσεις της SAS είναι σε θέση να διαχειρίζονται τεράστιους όγκους δεδομένων (Big Data), αποκαλύπτοντας στις επιχειρήσεις τι δουλεύει καλά και τι όχι, καθώς και νέους τρόπους για να αυξάνουν την κερδοφορία τους.


Η SAS συνεχίζει να είναι πιστή στην υλοποίηση του οράματός της να μετατρέψει τα δεδομένα – απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται και σε οποιαδήποτε μορφή βρίσκονται – σε βαθιά, πολύτιμη γνώση για τις επιχειρήσεις. “Τα δεδομένα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο με αυξανόμενη σημασία για τους οργανισμούς”, δήλωσε ο CEO της SAS, Jim Goodnight. “Η ποσότητα των δεδομένων που δέχονται είναι πλέον τόσο μεγάλη, που είναι αδύνατο να αναλυθεί με τέτοια ταχύτητα ώστε να κάνει τη διαφορά στις καθημερινές αποφάσεις, χωρίς μια υποδομή analytics υψηλής απόδοσης. Τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρουμε πρωτοποριακή τεχνολογία analytics που μπορεί να ‘ξεκλειδώσει’ την αξία σε όλα αυτά τα δεδομένα”.


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΥΣ
Τα έσοδα από τις πωλήσεις λύσεων για αντιμετώπιση και καταπολέμηση της απάτης και ευφυών λύσεων ασφάλειας σημείωσαν ραγδαία αύξηση της τάξης του 44%. Τα έσοδα των cloud λύσεων SAS Solutions On Demand αυξήθηκαν κατά 20%, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες προετοιμάζονται για τους νέους κανονισμούς, οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να καταλάβουν τις προτιμήσεις των πελατών και οι κυβερνητικοί φορείς εργάστηκαν προς την κατεύθυνση πάταξης της απάτης. Σταθερή ανάπτυξη των εσόδων παρατηρήθηκε και σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται η εταιρεία, όπως π.χ. η ενέργεια και οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας (18%), η υγεία (17%) και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (16%).


Η SAS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
H SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας πέτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων λογισμικού, σημειώνοντας αύξηση των νέων πωλήσεων λογισμικού κατά 36,1%.


Τα έσοδα λογισμικού συνολικά σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 13,4% και τα έσοδα από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τις υλοποιήσεις έργων αυξήθηκαν κατά 53,3%, συνεισφέροντας έτσι στην αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 25,5%.


Ενδεικτικά επιτυχίες που κατέγραψε η SAS Ελλάδας για το 2013 είναι:
– Η κατάκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης της απάτης με τη λύση SAS Fraud Framework .
– Η κατάκτηση της 1ης θέσης στην ετήσια λίστα µε τις “Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2013” – “Best Place to Work 2013”
– Η διείσδυση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όσον αφορά στις λύσεις Integrated Marketing Management .
– Η προώθηση και καθιέρωση στην αγορά της νέας, επαναστατικής λύσης SAS Visual Analytics που ανοίγει νέους δρόμους στην ταχύτατη επεξεργασία, ανάλυση και απεικόνιση των δεδομένων σε όλους τους επιχειρησιακούς χρήστες.


“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που για μία ακόμα χρονιά, και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, τα οικονομικά μεγέθη μας σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιτυχία αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της αγοράς στις προτάσεις μας, γεγονός που είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί και τη χρονιά που διανύουμε, καθώς η SAS διαθέτει όλες τις απαραίτητες λύσεις, μεθοδολογίες και πρακτικές για να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση και την επίλυση των σύγχρονων επιχειρηματικών αναγκών”, δήλωσε ο κ. Νίκος Πέππας, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας της SAS.


ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2014
Η SAS είναι ηγέτιδα στο χώρο των analytics (τόσο σύμφωνα με την IDC όσο και με τη Forrester) και στοχεύει να παραμείνει παρέχοντας τα κορυφαία στην αγορά analytics υψηλής απόδοσης, καθώς και άλλες λύσεις που βοηθούν τους οργανισμούς όλων των μεγεθών – από πολυεθνικές ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διεξάγουν πολύπλοκες αναλύσεις με χαρακτηριστική ευκολία και υψηλή ταχύτητα.


Επίσης, για το 2014, η SAS εκτιμά συνεχή ανάπτυξη στους ακόλουθους τομείς:
– Διαχείριση δεδομένων (data management), καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν να διαχειριστούν τεράστιους όγκους δεδομένων, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην ανάλυσή τους. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Hadoop για αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων. Η SAS συνεργάζεται συνετά με πελάτες και συνεργάτες για να βοηθήσει τους αναλυτές δεδομένων, τους επιχειρησιακούς αναλυτές και τα ανώτερα στελέχη να μετατρέψουν τα Big Data σε γνώση και τελικά αποτελέσματα.
– Απεικόνιση δεδομένων (data visualization), που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να εξερευνούν τα δεδομένα με απλά “point and clicks”. To SAS Visual Analytics, που διαθέτει ήδη πάνω από 1.400 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, θα εμπλουτιστεί με νέες λειτουργίες τους επόμενους μήνες.
– Κλαδικές λύσεις (industry-specific solutions), που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των τραπεζών, των ασφαλιστικών, της λιανικής, του δημόσιου τομέα, της βιομηχανίας, της ενέργειας, των νοσοκομείων, των φαρμακευτικών, των τηλεπικοινωνιών, των ξενοδοχείων και πολλών άλλων. Μέσα στο 2014 η SAS θα παρουσιάσει νέες και βελτιωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των κρίσιμων επιχειρηματικών αναγκών, από την πρόβλεψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, τη βελτιστοποίηση των καναλιών λιανικής πώλησης και τη διαχείριση του κινδύνου, μέχρι την ανίχνευση και την καταπολέμηση της απάτης, καθώς και την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών πολυκαναλικού και ψηφιακού marketing προς τους πελάτες.
– SAS Solutions Οn Demand, καθώς περισσότερες εταιρείες αναζητούν λύσεις cloud, για πολύπλοκες αναλύσεις. Η SAS προσφέρει 25 λύσεις βασισμένες σε περιβάλλοντα cloud, στις οποίες περιλαμβάνονται λύσεις για ανάπτυξη φαρμάκων, εκπαίδευση, προσδιορισμό ύποπτων οικονομικών συναλλαγών, ανίχνευση απάτης, βελτιστοποίηση marketing, πελατειακή ευφυΐα, ανάλυση κοινωνικών δικτύων, κ.ά.


“Η δυνατότητα υλοποίησης ευφυών ενεργειών με τη βοήθεια των analytics δεν αποτελεί νέα ιδέα”, επεσήμανε ο Henry Morris, IDC’s Senior Vice President of Worldwide Software and Services Research. “Οι προνοητικοί οργανισμοί το έχουν αναγνωρίσει και η SAS με τις εφαρμογές ανάλυσης και τις τεχνολογίες πρόβλεψης έχει συνδράμει αποφασιστικά σ’ αυτό.


Tώρα που ο όγκος των δεδομένων έχει φτάσει ή υπερβεί τα προβλεπόμενα επίπεδα, η πολυπλοκότητα, αλλά και η επιχειρηματική ευκαιρία έχουν αυξηθεί. Με το 25% των εσόδων της να επανεπενδύεται σε έρευνα και ανάπτυξη και ηγετική θέση στην πρόβλεψη του τι πρόκειται να συμβεί, η SAS μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις να αναλύουν τα Big Data δημιουργώντας νέες προοπτικές”.


O Senior Vice President της SAS, Jim Davis, δήλωσε ότι ενώ Big Data δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις, οι ευκαιρίες για ανάπτυξη μπορούν επίσης να κρύβονται και στην καλύτερη αξιοποίηση των δημόσιων διαθέσιμων δεδομένων. “Δεδομένα υπάρχουν παντού”, δήλωσε ο Davis. “Προέρχονται από πηγές όπως τα χρηματοπιστωτικά συστήματα, οι αισθητήρες, η κίνηση στο Web, οι φορετές συσκευές, τα κοινωνικά δίκτυα και οι ανοιχτές κυβερνητικές βάσεις δεδομένων. Τα συστήματα αποθήκευσης χαμηλού κόστους και οι τεχνολογίες in-memory computing συγκλίνουν ώστε να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να κάνουν προληπτικές επιλογές για πολλά πράγματα, από το marketing μέχρι το σχεδιασμό των προϊόντων.”


“Οι επιχειρήσεις που θα ενσωματώσουν πρώτες κάποιες από τις δημόσιες αυτές πηγές δεδομένων σε ένα υπάρχον αναλυτικό πλαίσιο, θα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους”, προσέθεσε ο Davis. “Ολοένα και περισσότερο, η SAS αποτελεί το ‘φακό’ μέσω του οποίου οι επικεφαλής των επιχειρήσεων εξετάζουν τα δεδομένα έτσι ώστε να μπορούν να δουν τι έρχεται και να καθορίσουν την πορεία τους.”


Η SAS ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ANALYTICS
Η ανάγκη για την επίλυση πολύπλοκων επιχειρησιακών προβλημάτων μέσω των analytics έχει εντείνει τη ζήτηση για λογισμικό και υπηρεσίες, αλλά έχει επίσης δημιουργήσει και κενό θέσεων εργασίας. Μελέτη του McKinsey Global Institute προβλέπει κενό 190.000 θέσεων στον τομέα των analytics στις ΗΠΑ μέχρι το 2018, καθώς και έλλειψη 1,5 εκατ. διευθυντικών στελεχών και αναλυτών σε Big Data. Επίσης, έρευνα της Accenture προβλέπει ότι 6 μεγάλοι κλάδοι σε 7 χώρες θα προσέθεταν 117.600 θέσεις analytics μέχρι το 2015. Μόνο η Κίνα αναμένεται να παρουσιάσει πλεόνασμα θέσεων εργασίας, ενώ η μεγαλύτερη έλλειψη αναμένεται στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Ην. Βασίλειο.


Η SAS εστιάζεται στην εκπαίδευση για να ενισχύει το εργατικό δυναμικό του 21ου αιώνα. Η SAS υποστηρίζει την εκπαίδευση μέσω καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών που βελτιώνουν τη διδασκαλία, τη μάθηση και τη διοίκηση. Μόνο στις ΗΠΑ υποστηρίζει 15 μεταπτυχιακά προγράμματα και περισσότερα από 50 προγράμματα πιστοποίησης σε analytics και σχετικούς τομείς. Παράλληλα, αναμένεται να αναπτύξει νέες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες το 2014, με περισσότερα προγράμματα που θα αναπτύξουν νέα ταλέντα.


“Έχουμε δεσμευτεί να οικοδομήσουμε τη νέα γενιά των επαγγελματιών στο χώρο των δεδομένων”, δήλωσε ο Goodnight. Όποιος αναζητά εργασία με καλές αποδοχές και δεξιότητες που θα είναι ελκυστικές ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά μια σταδιοδρομία στα analytics”.