Για δεύτερη φορά η Ελλάδα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας Mobile World Congress 2014.


sekeeΑπαντώντας συντεταγμένα και δυναμικά στις προκλήσεις των καιρών, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία να οργανώσει την ελληνική συμμετοχή για τη σημαντικότερη εκδήλωση για τις ψηφιακές επικοινωνίες.


Με βασικό σύνθημα “Challenge Accepted”, στο ελληνικό περίπτερο θα παρουσιαστούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες 30 ελληνικών καινοτομικών εταιρειών. Μαζί τους, για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουν το έργο τους ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς, καθώς και “νεότευκτες” επιχειρήσεις – startups, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται με επιτυχία στις διεθνείς αγορές.


Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 ως τις 27 Φεβρουαρίου 2014 στη Βαρκελώνη συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πέρυσι την είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 70.000 εκθέτες αλλά και στελέχη εταιρειών.


Η ελληνική αποστολή, που ξεκίνησε την ετοιμασία της από το καλοκαίρι με τη βοήθεια πολυμελούς ομάδας ειδικών στελεχών (εκπροσώπων συμμετεχουσών εταιρειών και εθελοντών), έχει θέσει ως βασικό στόχο της να αποδείξει – με τη στήριξη και της πολιτείας – ότι η χώρα μας παράγει τεχνολογία και την καλλιεργεί ως στρατηγικό τομέα για την ανάπτυξή της. Παράλληλα, επιδιώκει να ενισχύσει την εξωστρέφεια του κλάδου, προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες στις πέντε ηπείρους.


Η επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου InfoCom Mobiles & Apps, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στο Divani Caravel Hotel.


Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτείας, ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ Κωστής Παπαδημητρακόπουλος θα παρουσιάσει τους στόχους και τη σημασία του εγχειρήματος. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου κατά την οποία ο Γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης θα παρουσιάσει την ελληνική συμμετοχή.


Σε φιλική παρουσίαση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και σε φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας που θα γίνει στο συνεργατικό χώρο του Foundation την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 20.00, o συντονιστής της ελληνικής αποστολής Βαγγέλης Αντωνιάδης θα παρουσιάσει την εμπειρία από τις προηγούμενες συμμετοχές και τα οφέλη για την Ελλάδα και τις εταιρείες-μέλη από την ενεργή παρουσία τους στη σημαντική αυτή διεθνή διοργάνωση.


Με την ουσιαστική αξιοποίηση των social media, με διαγωνισμούς και κληρώσεις, με την επανάληψη της ιδιαίτερα επιτυχημένης πέρυσι ελληνικής γιορτής με τίτλο “Taste the Greek spirit – 2014 Edition” κι αρκετές άλλες εκπλήξεις, το ελληνικό περίπτερο φιλοδοξεί να αναδειχθεί σ’ ένα από τα πιο «ζωντανά» σημεία του Hall 8.1 (App World, Stand Ι49) στη φετινή Fira της Βαρκελώνης.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη μπορείτε να δείτε στο www.mwc.hamac.gr.