Next Gen John Woo

Καταιγισμός πυρών και ακροβατικές κινήσεις με την σφραγίδα του John Woo έρχονται σε PC και κονσόλες νέας γενιάς για να κάνουν το Max Payne να φαντάζει… προϊστορία.

StrangleholdΠάνε χρόνια από την τελευταία συνεργασία του μετρ των ταινιών δράσης John Woo με τον ηθοποιό Chow YunFat. Η δημιουργία του παιχνιδιού «Stranglehold» τους προκάλεσε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ακόμα μια φορά. Το αποτέλεσμα; Πραγματικά, εντυπωσιακό… Οι ακροβατικές κινήσεις και οι slow motion σκηνές τύπου bullet time που γνωρίσαμε όλοι στο Max Payne εμπνεύστηκαν από ταινίες του John Woo, με συνέπεια το Stranglehold να καλείται να αποτυπώσει την αυθεντική εμπειρία όλων των παραπάνω ιδιοφυών σκηνοθετικών συλλήψεων. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο επιθεωρητής Tequila τον οποίο ενσαρκώνει, όπως και στην ταινία «Hard Boiled», ο Chow YunFat.

Η δολοφονία ενός αστυνομικού αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα ενός «ντέρμπι» πυροβολισμών, εκρήξεων και… κατολισθήσεων! Το σκηνικό είναι ευάλωτο στα πυρά και συχνά θα δείτε ταμπέλες, σκαλωσιές ή αντικείμενα να καταρρέουν, εξουδετερώνοντας, παράλληλα, αρκετούς αντιπάλους σας. Ο Tequila με το πάτημα ενός κουμπιού γλιστράει πάνω από πάγκους, βουτάει στο δάπεδο, κρεμιέται από πολυελαίους, κατεβαίνει από την κουπαστή σκάλας και άλλα πολλά ακόμη πιο εντυπωσιακά ακροβατικά, τα οποία εμπλουτίζουν το απολαυστικά φλύαρο πιστολίδι. Η ανταλλαγή πυροβολισμών αποκτά κινηματογραφική διάσταση χάρη στη λειτουργία «tequila time», η οποία ενεργοποιεί την αργή κίνηση αυτόματα ή όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Όταν, μάλιστα, περικυκλώνεστε από μια πλειάδα αντιπάλων έχετε τη δυνατότητα να γέρνετε αριστερά-δεξιά αποφεύγοντας σφαίρες και ανταποδίδοντας πυρά. Εξίσου συναρπαστική είναι η δυνατότητα βολής ακριβείας: η κάμερα ζουμάρει στον εχθρό σας, σημαδεύετε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός του και, ακολούθως, η οπτική γωνία τοποθετείται πίσω από τη σφαίρα μέχρι αυτή να βρει το στόχο της. Τι μας άρεσε στο «Stranglehold»; Η κινηματογραφικού χαρακτήρα καταιγιστική δράση, η λεπτομερής απεικόνιση του πρωταγωνιστή και το διαδραστικό περιβάλλον που καταστρέφεται, καθώς προσθέτει μια αξιοσημείωτη αίσθηση ρεαλισμού. Τι δεν μας άρεσε; Το γεγονός ότι πρέπει να πάμε δουλειά και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη το gamepad! Απλά, αποκτήστε το…

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, X360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric