Το Εuronews ανακοίνωσε ότι έγινε το πρώτο ενημερωτικό κανάλι στο YouTube παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη του 2013.


youtube euronewsΤο Euronews έκλεισε το 2013 με ένα ρεκόρ τηλεθέασης στο YouTube και, συγκεκριμένα, με 13,6 εκατομμύρια διαφορετικούς τηλεθεατές για τον μήνα Δεκέμβριο και ετήσιο ρυθμό αύξησης των τηλεθεατών του άνω του 160%. Το νέο αυτό ρεκόρ φέρνει το Euronews στην πρώτη θέση μεταξύ των ενημερωτικών μέσων στο YouTube παγκοσμίως.


Με την ευκαιρία του MIP TV τον Απρίλιο του 2013, ο Michael Peters, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Euronews, είχε παρουσιάσει τη στρατηγική για το YouTube, καθώς και το κανάλι πρωτότυπου περιεχομένου Euronews Knowledge. Από την τρίτη θέση που κατείχαμε ως ενημερωτικό κανάλι στο δίκτυο ανταλλαγής βίντεο τον Απρίλιο, ο στόχος μας ήταν να φτάσουμε στην κορυφή σε διάστημα ενός έτους.


Επιπλέον, μεταξύ Δεκεμβρίου 2012 και Δεκεμβρίου 2013, το Euronews πέτυχε αύξηση άνω του 160% στον αριθμό των διαφορετικών τηλεθεατών στο YouTube.


Ο Damien Marchi, διευθυντής στο τμήμα marketing προϊόντων και καινοτομίας, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για τις ομάδες YouTube του Euronews υπό την καθοδήγηση του Mikhail Konrad, επικεφαλής προϊόντος για το YouTube. Ο στόχος μας επιτεύχθηκε χάρη στον ενθουσιασμό, την εμπειρία και τη συνεργασία τους με το σύνολο των συντακτικών και τεχνικών ομάδων του Euronews».


Ένα ακόμη στοιχείο ενίσχυσης της μη γραμμικής στρατηγικής είναι το γεγονός ότι το Euronews έγινε επίσης το δεύτερο μέσο ενημέρωσης στην Ευρώπη που έχει αναγνωριστεί από το YouTube για την εμπειρία του στη δημιουργία και διαχείριση καναλιών YouTube. Ως πιστοποιημένο Multi-Channel Network, το Euronews μπορεί να θέτει αυτή την τεχνογνωσία στη διάθεση των εταίρων του που επιθυμούν να αναπτύξουν δραστηριότητα ή να βελτιώσουν την παρουσία τους στο YouTube. Η υπηρεσία αυτή είναι προσβάσιμη μέσω του Euronews Network, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τους εταίρους και τους πελάτες του Euronews.


Το Euronews στο YouTube : www.youtube.com/euronews
– Ένα δίκτυο 20 επισήμων καναλιών του Euronews, σε 13 γλώσσες
– 600.000 συνδρομητές
– Περίπου 500.000.000 προβολές βίντεο
– Euronews Knowledge: το κανάλι πρωτότυπου περιεχομένου για την επιστήμη και τη γνώση, www.youtube.com/euronewsknowledge
– Πιστοποίηση «YouTube»
– Ετικέτα «Multi-Channel Network»