Ο κ. Timotheus Höttges, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να επισκεφθεί για πρώτη φορά την ευρωπαϊκή θυγατρική του Ομίλου.


deutsche-telecomΟ κ. Höttges ανέλαβε τα καθήκοντά του ως CEO την 1/1/2014. Τον κ. Höttges συνοδεύει η Claudia Nemat, μέλος του Board of management της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ. Ο CEO της Deutsche Telekom θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα.


Νωρίτερα προηγήθηκε συνάντηση του κ. Höttges με τον επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ (στον οποίο ο γερμανικός όμιλος κατέχει ποσοστό 40% ), Μιχάλη Τσαμάζ, καθώς και με στελέχη και εργαζομένους του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με περίπου 400 εργαζομένους στο Μέγαρο του ΟΤΕ, οι κ.κ. Höttges και Τσαμάζ εστίασαν στο γεγονός ότι ο ΟΤΕ σήμερα βασίζεται στις δικές του δυνάμεις, όπως ελέχθη χαρακτηριστικά. “Η ελληνική θυγατρική μας είναι ανεξάρτητη και δεν βασίζεται σε χρηματοδότηση από τον Όμιλο”, ανέφερε ο κ. Höttges. “Το πλάνο αναδιοργάνωσης ήταν επιτυχές και πέτυχε να μειώσει σημαντικά τις υποχρεώσεις”, συμπλήρωσε η κα Nemat. Προσθέτοντας πως η ανάπτυξη του ΟΤΕ έχει επίσης αξιολογηθεί από τις αγορές κεφαλαίου. “Ας εργαστούμε μαζί για να καταστήσουμε την Deutsche Telekom, τον όμιλό μας, στον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ευρώπη με τον OTE έναν ισχυρό θεμέλιο λίθο”, τόνισε ο CEO της Deutsche Telekom.


Ο κ. Höttges απέδωσε, επίσης, τα εύσημα για την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας που καταβάλλεται στην Ελλάδα. “Η Ελλάδα αξίζει μεγάλο σεβασμό για το πώς ως χώρα κατάφερε να πετύχει σημαντική πρόοδο στην μεταρρύθμιση της οικονομίας της σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο”, ανέφερε. Σημειώνεται πως, την τελευταία πενταετία, ο OTE και η Deutsche Telekom έχουν επενδύσει περίπου 2 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχουν δρομολογηθεί νέες επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ, κίνηση με άμεση θετική επίδραση και στην εγχώρια αγορά εργασίας.