Ο Aymar de Lencquesaing αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του EMEA και senior vice president Lenovo της Lenovo.


Aymar de LencquesaingΗ Lenovo, η νούμερο ένα εταιρεία στον κόσμο στην κατηγορία PC, διορίζει τον Aymar de Lencquesaing ως πρόεδρο του EMEA ενώ ο Gianfranco Lanci προάγεται σε COO (Chief Operating Officer) και executive vice president της Lenovo. Ο κύριος Lanci θα είναι υπεύθυνος της νεοσυσταθείσας παγκόσμιας ομάδας PC Group, δηλαδή του συνόλου του ΕΜΕΑ και των ώριμων αγορών της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού, δηλαδή την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο κ. De Lencquesaing θα είναι επίσης μέλος της παγκόσμιας εκτελεστικής επιτροπής της Lenovo ως senior vice president της Lenovo.


Οι κινήσεις αυτές έρχονται σαν μέρος της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης που διαχωρίζει τη Lenovo σε τέσσερις διακριτές επιχειρηματικές ομάδες, προκειμένου να επωφεληθεί από την τρέχουσα ισχυρή επιχειρηματική δυναμική της εταιρείας και από τις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη σε όλο το φάσμα των Smart Connected Devices (SCD):


PC Business Group – συμπεριλαμβανομένων όλων των Lenovo και Think brands, με επικεφαλής τον Gianfranco Lanci
Mobile Business Group – smartphones, tablet, smart TV
Enterprise Business Group – servers and storage
Ecosystem and Cloud services – συμπεριλαμβανομένων και των ευκαιριών σε Android και Windows


Σχολιάζοντας τις αλλαγές, ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και CEO της Lenovo είπε: «Βρισκόμαστε στην καλύτερη φάση της μέχρι τώρα ιστορίας μας-ξεπερνόντας την αγορά κάθε τρίμηνο που περνάει, με σταθερή ανάπτυξη στις κύριες δραστηριότητες του PC business παγκοσμίως και με τοποθέτηση που μας ωθεί στο να γίνουμε ισχυροί παίκτες τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε mobile επίπεδο. Τα δυνατά αποτελέσματά μας στην περιοχή ΕΜΕΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την παγκόσμια επιτυχία μας. Θέλω να συγχαρώ τον Gianfranco για τα όσα έχει καταφέρει στην περιοχή ΕΜΕΑ μέχρι στιγμής και να καλωσορίζω τον Aymar στην προσπάθειά μας να ωθήσουμε την επιχείρησή μας στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης.»


O Gianfranco Lanci είπε σχετικά: «Όταν ήρθα στη Lenovo το 2012, έθεσα ένα στόχο – να βρεθεί η εταιρεία μεταξύ των 3 top PC επιχειρήσεων στην περιοχή EMEA μέχρι το 2013. Τελικά, αυτό το ξεπεράσαμε και φτάσαμε στη δεύτερη θέση στο ΕΜΕΑ την προηγούμενη χρονιά, έχοντας μερίδιο αγοράς 15.3%. Η επόμενη φάση είναι να προβλέψουμε το επόμενο σύνολο των ευκαιριών για την εταιρεία μας και να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε τη σωστή οργάνωση ώστε να είμαστε ταχύτεροι, περισσότερο συγκεντρωμένοι και περισσότερο αποτελεσματικοί στην παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε μια απίστευτα ποικιλόμορφη αγορά. Είμαι σίγουρος ότι ο Aymar θα οδηγήσει την ομάδα EMEA στην επόμενη φάση ανάπτυξής της, η οποία θα εκτείνεται πέρα από τα PC και tablets και θα επιταχύνει την εκμετάλλευση ευκαιριών στις κατηγορίες server και smartphones.»


Ο De Lencquesaing συμπλήρωσε λέγοντας: «Ο Gianfranco έχει οδηγήσει τη Lenovo στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις εταιρείες PC στην περιοχή EMEA; υπάρχουν όμως ακόμα τεράστιες ευκαιρίες για επιπλέον ανάπτυξη. Η φιλοδοξία μου φυσικά είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη βάση και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στην κατηγορία PC στο EMEA και όχι μόνο. Εστιάζουμε πέρα από την κατηγορία PC στην κατηγορία PC+ και στο πεδίο των smart connected συσκευών. Σημειώνεται ότι έχουμε θέσει ισχυρά θεμέλια στα smartphones σε αρκετές αγορές στην περιοχή ΕΜΕΑ και θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε, το επόμενο έτος. Η Lenovo είναι έτοιμη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον.»


Οι νέες αρμοδιότητες των στελεχών τίθενται σε ισχύ από 1η Απριλίου 2014