Η Centric απέκτησε ποσοστό 5,04% της Neurosoft, εταιρείας λογισμικού, πληροφοριακών συστημάτων και λύσεων για τον κλάδο του αθλητικού στοιχηματισμού.


neurosoftLOGOΣυγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Centric σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο της Αθήνας “Η αγορά των μετοχών βάσει της οποίας η συμμετοχή της Εταιρίας έφθασε το 5,04% ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2014. Ειδικότερα η Εταιρία σήμερα έχει υπό την κατοχή της 1.260.000 μετοχές επί συνόλου 25.000.000 μετοχών”. Αντίστοιχη ανακοίνωση υπήρξε και στο Borsa Italiana όπου είναι εισηγμένη η Neurosoft, στην οποία μέτοχοι είναι επίσης ο ΟΠΑΠ (με ποσοστό 30%) και η Lottomatica/Gtech (με 16,58%).


Η μετοχική αυτή εξέλιξη ανακοινώνεται σχεδόν ένα μήνα μετά τη συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη και υποστήριξη μιας νέας εξειδικευμένης διαδικτυακής υπηρεσίας sportsbook, η οποία θα υπόκειται στην δικαιοδοσία του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ της Neurosoft και θυγατρικών εταιρειών της Sportingbet και της Centric Holdings SA.


Η Centric συμμετέχει σε εταιρίες οι οποίες προσαρμόζουν σε τοπικές αγορές, διαχειρίζονται και προωθούν υπηρεσίες διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Οι θυγατρικές εταιρίες της Centric συνεργάζονται με μεγάλους παρόχους διαδικτυακής ψυχαγωγίας, οι οποίοι είναι εισηγμένοι σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και κατέχουν άδεια εξ αποστάσεως παροχής των εν λόγω υπηρεσιών, για την από κοινού λειτουργία και προώθηση ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες γλώσσες χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.