Επενδύσεις και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα υποσχέθηκε ο CEO της Deutsche Telekom, κ. Timotheus Hottges, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό.


SAMARAS_VISIT_DTΤα επενδυτικά σχέδια της Deutsche Telekom στην Ελλάδα συζήτησε ο Πρωθυουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου κ. Timotheus Höttges με την παρουσία της κας Claudia Nemat, μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα την οποία επισκέπτεται ο κ. Höttges μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μετέφερε στον πρωθυπουργό την άποψη ότι η χώρα προσφέρει αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον.


Ειδικότερα, ενημέρωσε για τη στρατηγική που υλοποιεί η Deutsche Telekom στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και των νέων υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο, όπως επίσης και για τα σχέδιά της για νέες επενδύσεις και ανάπτυξη του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


Κατά τις πληροφορίες, ο ΟΤΕ θα λειτουργήσει ως κόμβος dealing και παροχής υπηρεσιών στις χώρες της Βαλκανικής.


Κατά την επίσημη ανακοίνωση, “συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε”,όπως επίσης αναφέρθηκε πως ο ΟΤΕ θα λειτουργήσει ως κόμβος dealing και παροχής υπηρεσιών στις βαλκανικές χώρες.


Μετά τη λήξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής Όμιλος, όπως η Deutsche Telekom. Επενδύσεις σαν αυτές της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στην Ελλάδα πάνε τη χώρα μπροστά, δημιουργώντας τις υποδομές για τη νέα ψηφιακή εποχή. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης, ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων.»


Ο κ. Höttges υπογράμμισε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω στον Έλληνα πρωθυπουργό την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έχει επιτύχει το λειτουργικό μετασχηματισμό του σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Προχωρά σε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την ανάπτυξη. Συγχαίρω τους Έλληνες συναδέλφους για την εξαιρετική τους δουλειά».