Η είδηση αποτελεί κεραυνό εν αιθρία στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, καθώς η Google επιβεβαιώνει ότι η Lenovo εξαγόρασε την Motorola έναντι 2,91 δισ. δολαρίων.


lenovo logo 2013Μετά την εξαγορά της Motorola Mobility από την πλευρά της Google έναντι 12,5 δισ. δολαρίων, ήρθε η στιγμή της Lenovo να μπει δυναμικά στην αγορά με την απόκτηση της από την Google.


H Lenovo θα πληρώσει 1,41 δισ. δολάρια σε μετρητά μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία και το υπόλοιπο ποσό σε μετοχές σε πάροδο τριών ετών. Η Google επιβεβαίωσε ότι διατηρήσει την πλειοψηφία των ευρεσιτεχνιών που είχε αποκτήσει με την εξαγορά της Motorola το 2011.


Παρόλα αυτά η Lenovo θα αποκτήσει την άδεια χρήσης των εν λόγω πατεντών.


Στην επίσημη ανακοίνωση της Lenovo αναφέρονται τα ακόλουθα:
Η Lenovo και η Google έφτασαν σε οριστική συμφωνία κατά την οποία η Lenovo πρόκειται να εξαγοράσει τον τομέα Motorola Mobility smartphone business. Με ένα ήδη ισχυρό PC business και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο smartphone business, η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Lenovo στην αγορά των smartphones.


Επιπλέον η Lenovo θα αποκτήσει δυνατή παρουσία στις αγορές της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής αλλά και πάτημα στην Δυτική Ευρώπη, συμπληρώνοντας το δυνατό και ταχέως αναπτυσσόμενο smartphone business της στις αναδυόμενες αγορές ανά τον κόσμο.


Η Lenovo η οποία το 2005 εξαγόρασε το PC business της IBM θα εξαγοράσει τώρα το παγκοσμίου φήμης Motorola Mobility, συμπεριλαμβανομένου του MOTOROLA brand και του portfolio καινοτόμων smartphones όπως το Moto X και Moto G και τα DROID Ultra series.