H Panda Security θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη anti-malware για τα Windows XP και μετά τη λήξη ζωής του λειτουργικού συστήματος τον Απρίλιο.


Panda Cloud Office ProtectionΌπως έχει ήδη ανακοινώσει η Microsoft, μετά τις 8 Απριλίου 2014, η τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων ενημερώσεων που ενισχύουν την προστασία των υπολογιστών. Παρά την ανακοίνωση αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Windows XP, γνωρίζοντας βέβαια ότι οι υπολογιστές τους θα είναι πλέον πιο ευάλωτοι σε κινδύνους ασφαλείας και πιο συγκεκριμένα στο malware.


Σε αυτό το πλαίσιο, η Panda Security -The Cloud Security Company- ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρική λύση Panda Cloud Office Protection (PCOP) θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους χρήστες με Windows XP, παρά την απόφαση της Microsoft να σταματήσει να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα.


“Είναι πολύ σημαντικό για μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας”, εξήγησε ο Manuel Santamaria, Global Product Manager της Panda Security. “Σχεδόν το 50% από τα δύο εκατομμύρια υπολογιστές που προστατεύονται σήμερα με το Panda Cloud Office Protection έχουν εγκατεστημένα τα Windows XP, συνεπώς για τους πελάτες μας είναι εξαιρετικά κρίσιμο να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό το λειτουργικό σύστημα, ιδιαίτερα μετά τις 8 Απριλίου οπότε και τα συστήματά τους θα χάσουν την υποστήριξη από την Microsoft, καθιστώντας τους ευάλωτους”.


Η Panda Security συνιστά στους χρήστες με Windows XP να υιοθετήσουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης μετά τον Απρίλιο και γενικότερα να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας για την πρόληψη μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό, έως ότου αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημά τους σε μια νέα και ασφαλέστερη έκδοση.


Panda Cloud Office Protection 6.8
Το Panda Cloud Office Protection προσφέρει προληπτική προστασία που βασίζεται στο cloud στο εταιρικό περιβάλλον, σε πραγματικό χρόνο, χάρη στην πλατφόρμα Collective Intelligence της Panda Security. Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια ενάντια στο malware και εκμεταλλεύεται άγνωστες και μη ενημερωμένες ευπάθειες, ανεξάρτητα από την πηγή της μόλυνσης.


Με την έκδοση 6.8, η οποία κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, το Panda Cloud Office Protection αποτελεί τη μοναδική λύση στην αγορά που παρέχει κεντρικό και cloud-based έλεγχο σε συσκευές με Windows, Linux και Mac. Επιπλέον, αυτή η έκδοση περιλαμβάνει και μια σειρά νέων χαρακτηριστικών όπως το URL filtering και τη δυνατότητα σάρωσης κάθε τύπου αρχείου.


Τέλος, το Panda Cloud Office Protection συμπληρώνεται ιδανικά από το Panda Cloud Systems Management (PCSM), τη λύση για τη διαχείριση, παρακολούθηση και υποστήριξη δικτύων που επιτρέπει στους διαχειριστές να ενημερώνουν το λογισμικό των υπολογιστών σε όλο το δίκτυο και να διαχειρίζονται κινητές συσκευές (MDM) με ευκολία.