Με πινελιές Ronaldinho

Το νέο FIFA ξεχωρίζει τους βιρτουόζους της μπάλας από αυτούς που κλωτσάνε… με το καλάμι!

FIFA 2008Η EA Sports ξαναμπαίνει στο γήπεδο με το FIFA 08 ανανεωμένο, με ευφυέστερη τεχνητή νοημοσύνη, περισσότερες παραμέτρους στον χειρισμό και τα σουτ, νέο «Be A Pro» mode και εκατοντάδες ομάδων με τις αυθεντικές εμφανίσεις και ονομασίες σχεδόν 15.000 παικτών από δεκάδες πρωταθλήματα. Αν έχετε ένα σύγχρονο PC, ένα PS3 ή ένα Xbox 360 τότε αξίζει να δείτε το νέο FIFA τουλάχιστον για τα λεπτομερή γραφικά του. Ειδικά σε σκηνές πανηγυρισμών μετά από την επίτευξη ενός τέρματος ή σε replay θα νομίζεται πως παρακολουθείτε πραγματικούς παίκτες στην τηλεόραση! Στο «Be A Pro» mode αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός μόνο παίκτη στο γήπεδο. Η κάμερα τον ακολουθεί παντού (chase cam) και οι κινήσεις του (ντρίπλες, πάσες, σουτ, sprint) είναι αρκετά πιο αληθοφανείς και αρμονικά δεμένες μεταξύ τους από ότι στα προηγούμενα FIFA.

Κάθε ντρίπλα μπορεί να δώσει την θέση της ταχύτατα μα ρεαλιστικά σε κάποια άλλη, κάνοντας απρόβλεπτο το παιχνίδι σας εφόσον έχετε «διαβάσει» τις διαθέσεις του αντίπαλου αμυντικού. Βελτιώσεις παρατηρούνται και στο σύστημα σουτ, το οποίο λαμβάνει υπόψη του ακόμα περισσότερες παραμέτρους, όπως πίεση από αντίπαλους αμυντικούς, φάλτσο της μπάλας, αν έχει αναπηδήσει στο έδαφος, αν έρχεται προς τον παίκτη ή αν απομακρύνεται, σε ποιο πόδι βρίσκεται, πόσο καλός είναι ο παίκτης στα σουτ με το συγκεκριμένο πόδι κ.α..

Νέο συστατικό στην συνταγή της επιτυχίας αποτελεί το «Threat Map» σύστημα, το οποίο υπολογίζει τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών λαμβάνοντας υπόψη 35 διαφορετικούς παράγοντες σχετικά με την διάταξη αντιπάλων και συμπαικτών στο γήπεδο. Τα Interactive Leagues του FIFA 07 υπάρχουν και στο 08, (σε PC, Xbox 360 και PS3), με αποτέλεσμα να μπορείτε να εκπροσωπήσετε τον αγαπημένο σας σύλλογο online και να παίξετε εναντίον των αντιπάλων του, βάσει του πραγματικού προγράμματος κάθε αγωνιστικής πρωταθλημάτων όπως η Premier League, Bundesliga, French League κ.α.

Η Wii έκδοση

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην έκδοση του FIFA 08 για Wii, όπου ο χειρισμός αποκτά άλλη διάσταση χάρη στα ασύρματα χειριστήρια. Στη συγκεκριμένη έκδοση θα βρείτε και το μοναδικό Footii Party, μια συλλογή από 3 παιχνίδια (Juggling, Table και Boot It) όπου μπορείτε να παίξετε με το δικό σας Mii χαρακτήρα ή με μια cartoon Mii έκδοση του Ronaldinho. Στο Juggling χρησιμοποιείτε το Wii remote για να δείτε πόσες φορές μπορείτε να χτυπήσετε με το πόδι σας την μπάλα χωρίς να πέσει κάτω. Στο Boot It παίρνετε την θέση του τερματοφύλακα ή του σουτέρ σε μια κατά μέτωπο αντιπαράθεση και τέλος στο Table παίζετε κλασσικό επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι! Μπορεί η έκδοση στο Wii να υστερεί λίγο στα γραφικά, υπερτερεί όμως στο διασκεδαστικό και απολαυστικό gameplay ακόμα και για αρχάριους παίκτες.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Wii, X360, PS3, PS2, DS, PSP

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

EA Hellas