Η IBM εξασφάλισε τον αριθμό ρεκόρ των 6.809 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 2013, το 21ο συνεχόμενο έτος που βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας λίστας στις ΗΠΑ.


IBM_LogoRecent copyΤα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που απονεμήθηκαν στην IBM το 2013 περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος εφευρέσεων που θα καταστήσουν εφικτές σημαντικές καινοτομίες, επιτρέποντας στην εταιρεία να ανταγωνιστεί και να ηγηθεί σε στρατηγικούς τομείς, όπως το σύστημα Watson, το cloud computing, τα big data και η ανάλυση δεδομένων. Αυτές οι καινοτομίες θα επισπεύσουν επίσης την είσοδο στη νέα εποχή των γνωστικών συστημάτων, όπου οι μηχανές θα μαθαίνουν, θα εξάγουν λογικά συμπεράσματα και θα αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους με πιο φυσικούς τρόπους.


«Είμαστε υπερήφανοι για την αναγνώριση της ηγετικής μας θέσης ως προς τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, αλλά οι ευρεσιτεχνίες είναι μόνο ένας από τους δείκτες της καινοτομίας. Εξίσου σημαντική είναι η επίδραση που έχουν οι κατοχυρωμένες εφευρέσεις μας όταν χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση λύσεων που βοηθούν τους πελάτες και τις κοινωνίες να επιλύσουν προβλήματα.» δήλωσε ο Bernie Meyerson, IBM Fellow και Επικεφαλής του Τομέα Καινοτομίας της IBM. «Επιπλέον, το μεγάλο εύρος εφευρέσεων που καλύπτουν αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καταδεικνύει την ανάγκη για ένα σύστημα ευρεσιτεχνιών που προωθεί και υποστηρίζει με ισότιμο και αντικειμενικό τρόπο την καινοτομία σε όλους τους τεχνικούς τομείς.»


Το πλήθος των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της IBM το 2013 υπερέβη το συνολικό άθροισμα ευρεσιτεχνιών των Amazon, Google, EMC, HP, Intel, Oracle/SUN και Symantec.


Το ύψος-ρεκόρ διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρείας το 2013 κατέστη δυνατό χάρις στους περισσότερους από 8.000 εφευρέτες της IBM σε 47 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ και 41 χώρες.