Η AT&T και η Ericsson ανακοίνωσαν συμφωνία για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο με το Ericsson Connected Vehicle Cloud.


ERICSSON LOGO_cmyk-01Η Ericsson ανακοίνωσε συμφωνία με την AT&T με σκοπό τη βελτίωση της συνδεσιμότητας προϊόντων και εφαρμογών που τροφοδοτούνται από το Ericsson Connected Vehicle Cloud. Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τον καταναλωτή και θα βοηθήσει στην εξέλιξη του cloud οικοσυστήματος οχημάτων, καθιστώντας ευκολότερη την εντός οχήματος σύνδεση με τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες και οδηγώντας στην επόμενη γενιά καταναλωτικής εμπειρίας.


«Δημιουργήσαμε την πλατφόρμα AT&T Drive ώστε να παραδώσουμε στους κατασκευαστές αυτοκινήτων ό,τι καλύτερο και πιο καινοτόμο έχει να προσφέρει η βιομηχανία μας. Η Ericsson είναι αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω πλατφόρμας υπηρεσιών», δήλωσε ο Chris Penrose, Senior Vice President στην AT&T Mobility. «Το cloud οικοσύστημα οχημάτων της Ericsson θα αναδείξει τις πραγματικές προοπτικές των συνδεδεμένων προϊόντων και εφαρμογών».


Το Connected Vehicle Cloud βασίζεται στην Service Enablement Platform της Ericsson, για να παρέχει σε οδηγούς και επιβάτες πρόσβαση σε εφαρμογές απευθείας από μια οθόνη στο αυτοκίνητο. Παραδείγματα καταναλωτικών υπηρεσιών περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εντοπισμού προβλημάτων προς επισκευή του οχήματος, αυτόματο κλείσιμο ραντεβού για σέρβις, εγγραφή στο Wi-Fi του οχήματος, καθώς και on-demand ψυχαγωγία και ενημέρωση. Η υπηρεσία ενισχύεται περαιτέρω από την ικανότητά να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες από τα οικοσυστήματα τρίτων φορέων, όπως οι πάροχοι περιεχομένου δορυφορικού ραδιοφώνου, οι αρχές οδικής κυκλοφορίας και οι εκάστοτε αστικές και κρατικές ιστοσελίδες.


«Η AT&T αναγνωρίζει την τεράστια δυναμική που υπάρχει για να μεταμορφωθούν οι ψηφιακές εμπειρίες μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο και έχει δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο που μπορεί να κάνει πραγματικά ένα συνδεδεμένο οικοσύστημα οχημάτων», δήλωσε ο Per Borgklint, Senior Vice President και Head of Business Unit Support Solutions στην Ericsson. «Καθώς η Ericsson εντείνει την κοινή προσπάθεια με την AT&T, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την αξία και την άμεση επίδραση στους καταναλωτές των υπηρεσιών Connected Vehicle Cloud. Κατά την επιλογή και κατανάλωση αυτών των υπηρεσιών, οι οδηγοί θα επωφεληθούν έμμεσα από ταχύτερους χρόνους απόκρισης, αυξημένη ασφάλεια δεδομένων και υψηλότερη ποιότητα εξυπηρέτησης».


Η Ericsson έχει έναν ισχυρό ρόλο ως ολοκληρωτής συστημάτων και διαχειριστής παρεχόμενων υπηρεσιών, εφαρμόζοντας την εμπειρία της από την συνεχώς μεταβαλλόμενη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας και τις προκλήσεις των ΤΠΕ σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους. Μέρος των υπηρεσιών της Ericsson για τις μεταφορές και το αυτοκίνητο, το Connected Vehicle Cloud απευθύνεται στις υπάρχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για επεκτασιμότητα, ασφάλεια και ευελιξία στην τροφοδότηση των συνδεδεμένων υπηρεσιών αυτοκινήτου για τους οδηγούς και τους επιβάτες.


Το Connected Vehicle Cloud αξιοποιεί τις M2M (Machine-to-Machine) δυνατότητες εξυπηρέτησης και το χαρτοφυλάκιο της Ericsson στον τομέα του OSS/BSS και μπορεί να αναπτυχθεί σε τυπικές υποδομές cloud. Μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως σε βασικές επιχειρηματικές διαδικασίες όπως η διαχείριση υπηρεσιών και η διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες από την Ericsson Consulting and Systems Integration Services και να λειτουργήσει αποδοτικά από την Ericsson Managed Services.