Η FileMaker πρόσφατα παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της βάσης δεδομένων FileMaker Pro 10, η οποία υπόσχεται εξαιρετική ευκολία χρήσης σε Mac αλλά και Windows.

filemaker10Το FileMaker Pro είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως η πιο εύχρηστη, λειτουργική και φιλική προς το χρήστη εφαρμογή βάσης δεδομένων, για έναν και μόνο λόγο: Μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε χρήστη, σε οποιαδήποτε εργασία θέλει να κάνει, να την κάνει ταχύτερα και ευκολότερα!

“Το νέο FileMaker Pro 10 interface είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας για το πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις βάσεις δεδομένων” αναφέρει ο πρόεδρος της FileMaker, Dominique Goupil. ” Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική νέα έκδοση του FileMaker Pro που φέρνει τη δύναμη των βάσεων δεδομένων σε όλους μας, ανεξαρτήτως εάν δημιουργούν τις δικές τους βάσεις δεδομένων, ή χρησιμοποιούν μία τρίτη. Επίσης, οι νέες λειτουργίες προσαρμογής και εγγράφων στην έκδοση 10 θα γλυτώσουν αρκετό χρόνο και χρήμα, τόσο στους τελικούς χρήστες, όσο και στους υπεύθυνους ανάπτυξης.

Η νέα σχεδίαση του FileMaker Pro 10 χαρακτηρίσθηκε ως η μεγαλύτερη αλλαγή του FileMaker Pro για τη τελευταία δεκαετία. Η ξανασχεδιασμένη και προσαρμόσιμη Γραμμή Εργαλείων (Status Toolbar), παρόμοια με τη γραμμή εργαλίων αναζήτησης (browser toolbars), βάζει τις δημοφιλέστερες λειτουργίες του FileMaker Pro, που μέχρι τώρα ήταν προσιτές μόνο μέσω του Κυρίως Μενού, στην άκρη του δακτύλου σας για βελτιωμένη πλοήγηση, καλύτερη ροή δουλειάς (wokflow) και εξοικονόμηση χρόνου. Το σχεδιαστικό τμήμα του FileMaker Pro έλαβε υπ’ όψιν του τις ανάγκες των χρηστών και σχεδίασε το νέο Status Toolbar (Μπάρα Εργασίας) με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει απλούστερη και πιο εύχρηστη πλοήγηση, αναβαθμισμένη ροή εργασίας (workflow) και λειτουργικές (timesaving) συντομεύσεις. Μπορείτε ακόμα και να διαμορφώσετε την Status Toolbar σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, απλά σύροντας και αφήνοντας (drag and drop) τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Τώρα πλέον μπορείτε να διαχειριστείτε τα δεδομένα σας πιο απλά και πιο εύκολα. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από 30 αναβαθμισμένες λύσεις για αρχαρίους (Starter Solutions) και 10 νέα πρότυπα θέματα που τον βοηθούν να δημιουργήσει βάσεις δεδομένων. Επίσης άλλα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως τα Script Triggers, που ανοίγουν έγγραφα σύμφωνα με τις ενέργειες και τις κινήσεις του χρήστη ή βασισμένα σε χρονικά διαστήματα, καθώς και η δυνατότητα να αποθηκευτούν τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης, κάνουν τη λειτουργία της βάσης δεδομένων ευκολότερη από ποτέ.

Το FileMaker Pro έχει ήδη βραβευθεί για τη λειτουργικότητα και την φιλικότητα προς το χρήστη και προσφέρεται με εργαλεία που περιγράφουν πλήρως την κάθε ενέργεια (reporting tools). Δεν έχει σημασία εάν ο χρήστης εργάζεται σε πλατφόρμα Mac ή Windows, καθώς μπορεί να δημιουργήσει και να μοιραστεί πληροφορίες με άλλους χρήστες μέσω δικτύου, web, ή σε άλλη ηλεκτρονική μορφή όπως PDF. Ήδη εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως εμπιστεύονται το FileMaker Pro καθημερινά για να διαχειριστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Η πλήρης σειρά προϊόντων FileMaker Pro 10, περιλαμβάνει το FileMaker Pro 10 Advanced, το FileMaker Server 10 και το FileMaker Server 10 Advanced.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι ισχύει μια ειδική προσφορά για όλους όσους αγοράσουν το FileMaker 9 σήμερα και μέχρι να γίνει διαθέσιμη η νέα έκδοση: δικαιούνται εντελώς δωρεάν τη νέα έκδοση FileMaker 10.
(ισχύουν όροι & προϋποθέσεις- http://rainbow.gr/software/developers.html).


Επίσημος διανομέας της FileMaker Inc. στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι η Rainbow ΑΕ (Πληροφορίες: τηλ.: 210-9012892, fax: 210-9012540, www.rainbow.gr).