Η MLS πληροφορική πολύ σύντομα θα εισέλθει στην ελληνική αγορά με ένα επαναστατικό προϊόν στο χώρο της πληροφορικής.


mls-logoΔημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το νέο προϊόν συσχετίζεται με Apple και τη Nike. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ιωάννη Καματάκη που παρουσίασε τις προοπτικές της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η MLS Πληροφορική μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2014 θα προσφέρει νέα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες (tablets), τα οποία ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ανταγωνιστικές τιμές.


Παράλληλα, σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί πολύ πιο έντονα στο εξωτερικό, με έμφαση τις χώρες της Μέσης Ανατολή αλλά και τη Ρουμανία που υπάρχουν προοπτικές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης οι πωλήσεις των πλοηγών (destinators) υποχωρούν λόγω κρίσης (σε περίπου 35.000 από 90.000 πριν από μερικά χρόνια), με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει στρέψει τη στρατηγική της στα κινητά τηλέφωνα και στα tablets, η αγορά των οποίων αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς παρά την κρίση.


Ειδικά στην κατηγορία των tablets, η οποία θεωρείται το επόμενο επιτυχημένο επιχειρηματικό πεδίο στην αγορά των προϊόντων τεχνολογίας ο πήχης τίθεται ψηλά. Ενδεικτικό της ραγδαίας ανάπτυξης που εμφανίζουν οι ταμπλέτες είναι ότι τα περασμένα Χριστούγεννα οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, υπερβαίνοντας τα 100.000 κομμάτια έναντι μόλις 30.000 τα Χριστούγεννα του 2012.


Στόχος της MLS είναι μέσα από τα νέα προϊόντα που θα λανσάρει το επόμενο διάστημα και ειδικά με το πρώτο tablet που κάνει τηλεφωνικές κλήσεις και στέλνει μηνύματα (MLSiQAstro3G) να βρεθεί στην κορυφαία τριάδα των εταιρειών.


Ηδη, η εταιρεία κατέχει μερίδιο 6% στα tablets, ενώ το 50% των οδηγών taxi επιλέγουν tablets της MLS, τα οποία έχουν ενσωματωμένους τους πλοηγούς της εταιρείας. Τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει νέα κινητά, τα οποία θα έχουν ενσωματωμένη και την τεχνολογία ασφάλειας του «δακτυλικού αποτυπώματος», με στόχο την αύξηση των πωλήσεών της. Προσδοκίες για τόνωση των εσόδων, υπάρχουν και από το έργο αντικατάστασης των μαυροπινάκων από διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα ελληνικά σχολεία (από 6η δημοτικού και σ’ όλα τα γυμνάσια και λύκεια) το οποίο εκτιμάται πως θα «ξεπαγώσει» τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση.


Στο πλαίσιο του έργου αυτού, το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ έχει βάλει ήδη σε 1.100 σχολεία διαδραστικούς πίνακες. Επίσης ο κ. Καματάκης δεν απέκλεισε η εταιρεία να προχωρήσει φέτος σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά για να χρηματοδοτηθούν τα επόμενα επενδυτικά σχέδια.


Η MLS Πληροφορική επεκτείνεται σήμερα σε 7 χώρες έχει ξεκινήσει να κάνει προσλήψεις και τους επόμενους μήνες μετεγκαθίσταται σε ιδιόκτητα γραφεία. Η διοίκηση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών για το 2013 θα ανέλθει στα 9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2014 προέβλεψε ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί άνω των 11 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,7 εκ. ευρώ μετά από φόρους.