Για τη χειμερινή περίοδο των εκπτώσεων η Visa υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι οι κάρτες πληρωμών αποτελούν τον πιο σύγχρονο, εύκολο και ασφαλή τρόπο αγορών.


Visa Europe logoΕιδικότερα:
Με την χρεωστική σας κάρτα χρησιμοποιείτε χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα στο συνδεδεμένο με αυτή τραπεζικό λογαριασμό. Έτσι αποφεύγετε να αγοράσετε κάτι πέραν των οικονομικών σας δυνατοτήτων, αφού δεν χρησιμοποιείτε πίστωση. Η χρεωστική σας κάρτα είναι η ίδια που χρησιμοποιείται στα ΑΤΜ για αναλήψεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μετρητά στα σημεία πώλησης.


Με την πιστωτική σας κάρτα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές ακόμα και με άτοκες δόσεις, ενώ μπορείτε να επωφεληθείτε από τα διάφορα προγράμματα επιστροφών ή επιβράβευσης που προσφέρουν οι περισσότερες τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση, όταν χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα θα πρέπει να προσέχετε να μην ξεφεύγετε των οικονομικών σας δυνατοτήτων. Επιπλέον, για να μην επιβαρύνεστε με τόκους, θα πρέπει να αποπληρώνετε ολόκληρο το ποσό και όχι μόνο την ελάχιστη καταβολή.


Με τις προπληρωμένες κάρτες μπορείτε να δαπανήσετε μόνο το ποσό που υπάρχει διαθέσιμο στην κάρτα. Μπορείτε επίσης να τις προσφέρετε και ως δώρο προκειμένου ο αποδέκτης να αγοράσει ο ίδιος ό,τι ακριβώς επιθυμεί.


Όσον αφορά τις online αγορές που κερδίζουν διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι κάρτες αποτελούν και πάλι ένα αξιόπιστο, εύκολο και ασφαλή τρόπο πληρωμών. Πρέπει βέβαια να ακολουθούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες, όπως π.χ. να ελέγχετε την αξιοπιστία του site, να βεβαιώνεστε ότι τα στοιχεία της κάρτας θα σταλούν κρυπτογραφημένα, να κρατάτε αρχείο με τις online αγορές, να διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική αποστολής και επιστροφής προϊόντων και τα σχετικά κόστη, κλπ.


Τέλος, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των καρτών που υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, μπορείτε πλέον να πληρώνετε και για ποσά μικρότερης αξίας ακόμη πιο γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε για ψιλά!