Πλέον, τα Google Docs επιτρέπουν στους χρήστες, σε 29 γλώσσες, να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους ακόμη και όταν η σύνδεση στο διαδίκτυο δεν είναι εφικτή.

googleΗ Google ανακοίνωσε σήμερα τη δυνατότητα offline πρόσβασης στα Google Docs σε διεθνές επίπεδο, τη διαδικτυακή εφαρμογή για την επεξεργασία αρχείων κειμένου, λογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται αρχεία από ένα κεντρικό σημείο του διαδικτύου.

Για να ενεργοποιήσουν οι χρήστες την offline σύνδεση, αρκεί να επισκεφθούν τη διεύθυνση docs.google.com και κάνουν κλικ στο link “Offline!”, στο πάνω μέρος της σελίδας δεξιά από τη λίστα των αρχείων. Στην αρχική πρόσβαση στο πρόγραμμα offline, οι χρήστες θα κληθούν να εγκαταστήσουν το λογισμικό Google Gears. Για να έχουν ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση στη λίστα των Docs, τα Google Docs προσθέτουν ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας των χρηστών, όταν ενεργοποιείται η offline πρόσβαση.

Οι χρήστες δεν χρειάζεται, πλέον, να πρέπει να θυμηθούν να σώσουν αρχεία στον υπολογιστή τους, να σώσουν αλλαγές ή να αλλάξουν εφαρμογές. Με την ενεργοποίηση του Google Gears, καθώς και της offline πρόσβασης, οποιοδήποτε αρχείο συγχρονίζεται αυτόματα με τις προηγούμενες εκδόσεις, τη στιγμή που η πρόσβαση θα γίνει πάλι εφικτή.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στην offline χρήση των Google Docs, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog των Google Docs: http://googledocs.blogspot.com/ ή να ανοίξετε ένα λογαριασμό στην σελίδα των Google Docs: docs.google.com

Η offline πρόσβαση προς το παρόν λειτουργεί στον Google Chrome, στον Internet Explorer 6+ και στον Firefox 1.5+ για τα Windows XP/Vista, Mac OS X 10.2+ και Linux. Αυτή τη στιγμή οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και να επεξεργαστούν μόνο τα Docs αρχεία. Τα λογιστικά φύλλα, οι παρουσιάσεις και οι φόρμες είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο για επισκόπηση.