Η LG αλλάζει τα δεδομένα την αγορά των τηλεοπτικών συσκευών με την παρουσίαση των νέων μοντέλων OLED TV, Ultra HD TV και webOS Smart TV.


lg hyun hoi haΟ νέος πρόεδρος της LG Electronics (LG) Home Entertainment Company ηγείται των εξελίξεων στην αγορά των τηλεοπτικών συσκευών, αξιοποιώντας την κορυφαία θέση που από νωρίς έχει καταλάβει η LG στους τομείς της τεχνολογίας και της παραγωγής OLED TV. Παράλληλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HE Company, κ. H.H. (Hyun-hwoi) Ha σχεδιάζει να διευρύνει τη γκάμα της εταιρείας σε συσκευές ULTRA HD TV και Smart TV ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή.


«Πολλοί προβλέπουν ότι το 2014 θα δούμε τελικά την αγορά των OLED TV να απογειώνεται. Η LG, έχοντας ήδη μια πολύ δυνατή δραστηριότητα στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης, καθώς και προηγμένες μονάδες παραγωγής σε στρατηγικά σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σίγουρη ότι μπορεί να ηγηθεί της αγοράς των OLED TV και να την οδηγήσει στην επόμενη φάση,» δήλωσε ο κ. Ha. «Φέτος θα δούμε επίσης την LG να παρουσιάζει ορισμένες εκπληκτικές νέες ULTRA HD TV και Smart TV, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα webOS της LG προκειμένου να δείξουν στους καταναλωτές πόσο πραγματικά έξυπνη μπορεί να είναι σήμερα μια smart TV».


OLED TV
Με την παρουσίαση της εύκαμπτης OLED TV, η LG έχει πλέον κατακτήσει τους τρεις κορυφαίους τίτλους στην αγορά της συγκεκριμένης τεχνολογίας – την πρώτη επίπεδη, την πρώτη κυρτή, και τώρα, την πρώτη εύκαμπτη OLED TV. Χρησιμοποιώντας το χειριστήριο που συνοδεύει τη συσκευή, ο χρήστης της Flexible OLED TV μπορεί να αλλάζει την κυρτότητα της οθόνης προκειμένου να την προσαρμόσει καλύτερα στα δεδομένα και τις συνθήκες του δικού του χώρου θέασης, όπως η απόσταση ή ο αριθμός των θεατών. Χάρη στη δυνατότητα αυτή, οι θεατές μπορούν κάθε στιγμή να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή τηλεοπτική εμπειρία.
Την υπάρχουσα 55 ιντσών CURVED OLED TV έρχονται να συμπληρώσουν δυο νέα μοντέλα με διαγώνιο 65 και 77 ιντσών και υπερ-υψηλή ανάλυση Ultra HD, υπογραμμίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκπληκτικές δυνατότητες της τεχνολογίας OLED TV και την ηγετική θέση της LG στην αγορά των τηλεοράσεων επόμενης γενιάς.


Παράλληλα, η LG προχώρησε στη δημιουργία ενός εκτεταμένου παγκόσμιου δικτύου παραγωγής OLED TV, με μονάδες σε χώρες – κλειδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα νέα εργοστάσια της LG στη Βραζιλία, την Κίνα, την Πολωνία και την Ταϊλάνδη είναι έτοιμα, ενώ φέτος προγραμματίζεται να ξεκινήσει η παραγωγή OLED TV και στο εργοστάσιο του Μεξικού ώστε να καλυφθούν περαιτέρω οι ανάγκες της βορειοαμερικανικής Αγοράς.


Ultra HD TV
Όσον αφορά την αγορά των Ultra HD TV, η LG φιλοδοξεί να διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά με μοντέλα διαστάσεων από τις 49 μέχρι τις 105 ίντσες. Οι premium τηλεοράσεις τεχνολογίας ULTRA HD της LG προσφέρουν απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, μοναδικές λειτουργίες και εντυπωσιακό σχεδιασμό. Παράλληλα, η LG πρόκειται να παρουσιάσει και ορισμένα πιο οικονομικά μοντέλα, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους καταναλωτές να ανακαλύψουν την εκπληκτική εμπειρία της ανάλυσης 4K.


Όσον αφορά το υλικό υπερ-υψηλής ανάλυσης, η LG προχώρησε στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών με εθνικά και παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα και εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης με στόχο τη συμπαραγωγή περιεχομένου 4K. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία εστιάζει το ενδιαφέρον της στην παραγωγή περιεχομένου Ultra HD μέσα από συνεργασίες με μια σειρά καθιερωμένων παρόχων, όπως η Netflix και το Youtube.


webOS: μια διαφορετική εμπειρία χρήσης
Η νέα πλατφόρμα webOS της LG που μόλις παρουσιάστηκε εισάγει τους θεατές στην πιο απλή και ευέλικτη εμπειρία smart TV μέχρι σήμερα. Με στόχο να εγκαινιάσει μια νέα φιλοσοφία βασισμένη στην απλότητα, η εκπληκτική νέα πλατφόρμα της LG υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια και την τεχνογνωσία των ανθρώπων του τμήματος Smart TV της εταιρείας.


Οι LG Smart TVs με webOS θα προσφέρουν στο χρήστη ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας επιτρέποντας, για παράδειγμα, την εύκολη αναζήτηση περιεχομένου στο YouTube ή το διαδίικτυο παράλληλα με την παρακολούθηση ενός τηλεοπτικού σταθμού – και όλα αυτά πατώντας ένα ή δύο πλήκτρα στο Magic Remote. Επιπλέον, η διαδικασία των αρχικών ρυθμίσεων γίνεται πλέον εύκολη και διασκεδαστική, καθώς έχει απαλλαγεί από οποιοδήποτε σύνθετη και περίεργη επιλογή.


Η διάθεση στην παγκόσμια αγορά των LG Smart TVs που υποστηρίζουν το webOS θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 από την Κορέα, και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Αγορές.