Σκεπτόμενο… Wii

Ακονίστε μυαλό και αντανακλαστικά από την άνεση του καναπέ σας, χάρη στη μεταφορά της πετυχημένης συνταγής του Brain Training από το DS στο Wii.

Big BrainΤρέμε Trivial, ξεκίνα να ιδρώνεις τάβλι… το Wii αρχίζει να γίνεται το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι για την οικογένεια και τις παρέες φίλων! Με τίτλους όπως το «Big Brain Academy: Wii Degree», τα απαρχαιωμένα επιτραπέζια κρύβονται ντροπιασμένα στο πατάρι και το σαλόνι πλημμυρίζει με την μαγεία της παιχνιδομηχανής της Nintendo. Πρόκειται για έναν τίτλο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες μιας και κατορθώνει να συνδυάσει την διασκέδαση με την πνευματική άσκηση. Η τεράστια επιτυχία των «Brain» games στη φορητή παιχνιδομηχανή Nintendo DS ήταν αυτή που ανάγκασε την εταιρεία να μεταφέρει τις πνευματικές της προκλήσεις και στο Wii. Από το «Big Brain Academy: Wii Degree» μην περιμένετε εντυπωσιακά 3D γραφικά και ηχητικά εφέ που θα κάνουν τα θεμέλια του σπιτιού σας να τρίζουν τρομαγμένα.

Συμπαθητικά cartoons (γίνεται χρήση των Miis) και ένα πολύχρωμο, χαρούμενο μουσικό χαλί είναι αρκετά για να αναδείξουν το δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού, το gameplay. Αποτελεί ιδανικό όχημα για τον κόσμο του gaming σε όσους δεν είναι φανατικοί του είδους. Για ακόμη μια φορά, ο χειρισμός με το Wii Remote προσφέρει άφθονο γέλιο, απαράμιλλη ακρίβεια και αξέχαστες εμπειρίες. Για να πάρετε μια γεύση του «Big Brain Academy», αρκεί να φανταστείτε τον εαυτό σας να σημαδεύει με το Wii Remote μπαλόνια με νούμερα στην οθόνη και να τα πυροβολεί, φροντίζοντας να σκάνε κατά αύξουσα αριθμητική σειρά. Στους διαδρόμους της ακαδημίας του Big Brain θα βρείτε μια πλειάδα αντίστοιχων mini games, ικανά να σας μετατρέψουν σε τέρας παρατηρητικότητας με αντανακλαστικά και οξυδέρκεια που θα ζήλευε κι ο Spiderman.

Ένα αξιοπρεπέστατο multiplayer mode με υποστήριξη WiiConnect24 επαληθεύει το γεγονός πως όλα τα videogames είναι καλύτερα με παρέα. Δύο παίκτες μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα ενώ μέχρι 8 μπορούν να ανταγωνίζονται εκ περιτροπής. Το παιχνίδι ξεκινά με ένα σύντομο τεστ το οποίο κατατάσσει τον εγκέφαλό σας σε μία από τις 5 διαθέσιμες κατηγορίες, προκειμένου να καταγράψει την πνευματική σας πρόοδο έπειτα από τις αλλεπάλληλες δοκιμασίες της εικονικής ακαδημίας. Νέες προκλήσεις αυξανόμενης δυσκολίας προκύπτουν καθώς ανεβαίνετε δυο-δυο τα σκαλοπάτια της πνευματικής καταξίωσης, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον σας συντροφιά με τα εγκεφαλικά σας κύτταρα.

Μαθηματικά προβλήματα, δοκιμασίες αντανακλαστικών και τεστ παρατηρητικότητας μετατρέπονται σε πρωτότυπα mini games, όπως το να συναρμολογήσετε ράγες μεταξύ δύο σημείων έχοντας στην διάθεσή σας περιορισμένο αριθμό κομματιών ή να αποφασίσετε σε κλάσματα δευτερολέπτου ποιο είδος εντόμων εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στο σημείο της οθόνης που «φωτίσατε» με τον… φακό- Wii Remote!

Ένα από τα πιο αλλόκοτα mini games που ξεχωρίσαμε είναι αυτό που κάνει χρήση του ηχείου που κρύβεται μέσα στο χειριστήριο Wii Remote. Κρατάτε το χειριστήριο σαν τηλέφωνο και από το ηχείο του ακούτε την παραγγελία. Έπειτα, σημαδεύετε στην οθόνη τα κατάλληλα συστατικά προκειμένου να παραδοθεί η συγκεκριμένη παραγγελία στον πελάτη! Όπως εύκολα συνειδητοποιεί κανείς, οι χρήσεις του εμπνευσμένου αυτού χειριστηρίου περιορίζονται μόνο από την φαντασία των game developers. Σας ευχόμαστε καλή εγκεφαλική άσκηση!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Nintendo Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 6,5

ΗΧΟΣ: 7,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec