Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Neelie Kroes, αρμόδια για τις Ψηφιακές τεχνολογίες, βρίσκεται την Αθήνα στις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου 2014.


European-FlagΗ Αντιπρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στη κοινή συνάντηση του Κολλεγίου των Επιτρόπων με τα μέλη του ελληνικού Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. (Τετάρτη 8/1, Ζάππειο Μέγαρο).


Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Ελλάδα, η κυρία Kroes θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9/1, η Αντιπρόεδρος θα έχει κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) και με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και με την Υφυπουργό κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου (στο Ζάππειο Μέγαρο). Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά (στο Μέγαρο Μαξίμου) και θα επισκεφθεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), όπου και θα έχει συναντήσεις με τον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού, Καθηγητή κ. Udo Helmbrecht, καθώς και με μέλη του προσωπικού.


Την Παρασκευή 10/1, η Αντιπρόεδρος θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη της Ολλανδίας κ. Jan Versteeg (στην Πρεσβεία της Ολλανδίας), ενώ θα συμμετάσχει και σε εκδήλωση για το “Orange Grove”, το χώρο εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική Πρεσβεία.


Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επίσκεψη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίας Neelie Kroes, υπεύθυνης για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες. Όπως και η ίδια έχει δηλώσει, στόχος της αποτελεί η δημιουργία μιας ηπείρου διασυνδεδεμένης, ανοιχτής και ασφαλούς. Σε δύσκολες εποχές οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να δώσουν ώθηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης, κάτι που η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ. Ελπίζουμε οι συναντήσεις της εδώ να είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητικές!»