H Lenovo ενισχύει το «ψηφιακό» σπίτι με την πρώτη συσκευή αποθήκευσης Cloud και το νέο Android Desktop, με δυνατότητα Media Connection για όλη την Οικογένεια.


lenovo logo 2013Η Lenovo ανακοίνωσε στη 2014 International Consumer Electronics Show μία εντυπωσιακή συλλογή συσκευών για το σπίτι που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν και να απολαύσουν media και περιεχόμενο. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν το Lenovo Beacon Personal Cloud Storage, το Lenovo N308 Android Home Computer, το Lenovo Horizon 2 Table PC και το Lenovo A740 All-in-One (AIO) PC.


Το Beacon είναι η πρώτη προσωπική συσκευή cloud αποθήκευσης της Lenovo που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται εύκολα multimedia δεδομένα μέσω οποιουδήποτε υπολογιστή ή κινητού από το σπίτι ή από απόσταση1. Χρησιμοποιώντας το Android app που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Beacon, οι χρήστες μπορούν ακόμα και να μετατρέπουν το smartphone1 τους σε χειριστήριο για την προσωπική τους συσκευή αποθήκευσης cloud. Το Lenovo N308 AIO, το πρώτο Android desktop της Lenovo, εξασφαλίζει πρόσβαση σε έναν ολόκληρο κόσμο applications ενώ διαθέτει οθόνη multitouch 19.5-ιντσών. Το Horizon 2 Table PC επεκτείνει την κατηγορία «multimode computing», στην οποία η Lenovo είναι ηγέτης, με το αισθητά πιο λεπτό και φορητό του σχεδιασμό. Τέλος, το λεπτότερο 27-ιντσών AIO PC2, το Lenovo A740, αποτελεί το πλέον ευέλικτο και κομψό PC για το σπίτι.


Με το Beacon τα «Personal Media» είναι πάντα στη διάθεσή σας
Το Beacon Personal Cloud Storage είναι ιδανικό για οικογένειες και για όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση αλλά και χρήση των δεδομένων τους από όπου και αν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας το smartphone τους, το PC τους, το tablet τους ή την τηλεόρασή τους. Επιπλέον το Beacon είναι πιο εύχρηστο από άλλες συσκευές αποθήκευσης NAS καθώς επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβάσουν» αρχεία είτε ασύρματα είτε onboard με σύνδεση USB, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορούν ακόμα να έχουν πρόσβαση απρόσκοπτα στα αρχεία τους εντός και εκτός σπιτιού, ενώ η τεχνολογία ασφαλούς πρόσβασης του Beacon το καθιστά μια συσκευή ιδανική για να τη μοιράζονται πολλοί χρήστες.


Με το Beacon μπορείτε να κρατάτε τις αναμνήσεις σας ζωντανές και να τις ξαναζείτε μέσα από τα προσωπικά σας αρχεία εύκολα! Με το χαρακτηριστικό auto upload της κάμερας οι χρήστες μπορούν αυτόματα να «ανεβάσουν» μια φωτογραφία από την κάμερα του smartphone τους μέσω WiFi ή 3G και να αποθηκεύσουν ένα αντίγραφο της στο Beacon. Επιπλέον χρησιμοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο app της Lenovo, μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα και το smartphone τους ως τηλεχειριστήριο για να απολαύσουν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Beacon σε τηλεόραση συνδεδεμένη με HDMI.


Το Beacon προσφέρει μια πιο προσωπική λύση αποθήκευσης σε σχέση με τις “in the air” υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Τα αρχεία βρίσκονται στο Beacon, και η συσκευή παραμένει σταθερή σε μια θέση στο σπίτι. Διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης που επεκτείνεται έως τα 6TB ενώ ο χρήστης δεν επιβαρύνεται με μηνιαία τέλη για την αποθήκευση δεδομένων. Επιπλέον, η μεταφορά αρχείων σε άλλες φορητές συσκευές γίνεται εύκολα. Τέλος, το Beacon διαθέτει dual core επεξεργαστή Intel ® Atom ® και υποστηρίζει τη μεταφορά αρχείων μέσω 3G, WiFi και Ethernet ενώ διατίθεται σε λευκό ή μαύρο.


Android τώρα και στη μεγάλη οθόνη
lenovo ces desktopΟ πρώτος Android προσωπικός υπολογιστής της Lenovo, το Lenovo N308, είναι μια προσιτή desktop συσκευή AIO για εκείνους που αγαπούν να απολαμβάνουν εφαρμογές και ψυχαγωγία αλλά και να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Σε προσιτή τιμή σε μαύρο ή λευκό, το desktop με οθόνη αφής 1600×900, 19.5 ιντσών παρέχει στους χρήστες όλα όσα χρειάζονται για να απολαύσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο. Λειτουργεί με Android 4.2.2, και με Nvidia Tegra ’40 quad core επεξεργαστή, έχει σκληρό δίσκο αποθήκευσης έως 500 GB, 720p κάμερα, WiFi και Bluetooth.


Μπορείτε εύκολα να το μεταφέρετε στο σπίτι ή στο γραφείο σας όπως ένα tablet -το οποίο όμως έχει και κανονικού μεγέθους πληκτρολόγιο, ποντίκι και μπαταρία με διάρκειας ζωής μέχρι τέσσερις ώρες αλλά και προαιρετική επιπλέον μπαταρία. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το N308 ώστε να στέκεται ή να είναι οριζόντιο ανάλογα με το πώς τους βολεύει για εύκολη πλοήγηση και ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση στα παιχνίδια.


Horizon 2- ένα Table PC αυτή τη φορά όμως πιο λεπτό και πιο ελαφρύ
Με το Horizon 2, η Lenovo παρουσιάζει και πάλι το κλασσικό Table PC με ένα εντυπωσιακά λεπτότερο και ελαφρύτερο σχεδιασμό. Η μορφή του είναι τόσο λεπτή όσο μια τράπουλα στα 19,5 χιλιοστά, ενώ παράλληλα είναι πλέον πολύ ελαφρύτερο σε βάρος, κάνοντας τη μεταφορά του στο σπίτι ευκολότερη. Το Horizon 2 προσφέρει επίσης βελτιωμένη απόδοση με μια νέα προαιρετική οθόνη HD 2560×1440 Quad με γωνία θέασης 178 ° και με «πιο έξυπνα» χαρακτηριστικά όπως near field communications (NFC) που αλληλεπιδρούν με άλλες συσκευές του χρήστη για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία περιεχομένου.


Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση απευθείας στην οθόνη του Horizon 2 και στο δίκτυο του σπιτιού τους όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε Table Mode με το Aura interface ενεργοποιημένο, από το PC τους ή από το smartphone τους. Μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν το νέο Horizon app για κινητά ή μπορούν να τοποθετήσουν τη συσκευή του κινητού στην οθόνη συγκεντρώνοντας μέσω του Aura περιεχόμενο στην οθόνη του Horizon 2. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν και να μοιραστούν φωτογραφίες απευθείας από το Aura στο Facebook.


Επιπλέον οι νέες δυνατότητες ελέγχου κίνησης επιτρέπουν την εύκολη πλοήγηση σε φωτογραφίες, παρουσιάσεις, σελίδες e-book και μουσική και το Horizon 2 συνεχίζει να εστιάζει στις τεχνολογίες διάδρασης οι οποίες διευκολύνουν το συνεργατικό computing τόσο σε Table όσο και Stand mode λειτουργίας, με την οθόνη αφής Windows 8.1, με μεγάλο παραδοσιακό ή υβριδικό χώρο αποθήκευσης, έως και 4ης γενιάς Intel Core i7 επεξεργαστή και Dolby Home Theatre v4. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την οθόνη σε Stand mode για ένα desktop με αποδόσεις AIO. Εναλλακτικά, μπορούν να το απολαύσουν όταν είναι τοποθετημένο σε οριζόντια θέση σε Table mode, ιδανικό για παιχνίδια με μέχρι και τέσσερα άτομα. Διαθέτει σχεδόν τέσσερις ώρες διάρκεια ζωής μπαταρίας4 και μεταφέρεται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο.


Lenovo A740 AIO ευέλικτο και σύγχρονο
Με εξαιρετικά λεπτή οθόνη, μόλις 4 χιλιοστά, το νέο Lenovo A740 παίρνει δικαίως τον τίτλο της λεπτότερης AIO συσκευής στην κατηγορία των 27 ιντσών. Επιπλέον δίνει στους χρήστες μία εμπειρία ΑΙΟ desktop με μοδάτο σχεδιασμό και αλουμίνιο να καλύπτει και τις δύο του πλευρές, λαμπερή οθόνη και προηγμένη τεχνολογία. Βγάζει πεντακάθαρες φωτογραφίες με την Quad HD 2560X1440 κάμερά του με 178 ° γωνία θέασης. Με υποστήριξη ψυχαγωγίας και μέσων ενημέρωσης με γραφικά Nvidia GeForce ® GTX 850A, ηχεία JBL ® και Dolby™ Home Theatre ™, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν άμεσα το περιεχόμενό τους σε περιβάλλον Windows 8.1 με μία εξαιρετική οθόνη αφής ή ακόμη και τον ενσωματωμένο κινητικό και φωνητικό έλεγχο. Το A740 μπορεί επίσης να τοποθετηθεί επίπεδο σε 90° κλίση, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά εύκολη τη χρήση της οθόνης αφής. Τέλος ο AIO έρχεται με έως 1 TB σκληρό δίσκο αποθήκευσης, near field communications (NFC), WiFi, Bluetooth και HDMI-in και-out υποστήριξη.


Για όλα τα νέα προϊόντα, η Lenovo προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβάνοντας επέκταση και αναβάθμιση εγγύησης καθώς και τεχνική υποστήριξη premium.


«Καθώς οι άνθρωποι εντάσσουν όλο και περισσότερες συσκευές στην καθημερινότητά τους και συνεχίζουν να χτίζουν τεράστιες βιβλιοθήκες φωτογραφιών, βίντεο, ταινιών και παιχνιδιών, όλοι πρέπει να έχουν έναν τρόπο να έχουν εύκολη πρόσβαση σε όλο αυτό το περιεχόμενο από όλες τις συσκευές τους», δήλωσε ο Jun Ouyang vice president and general manager, desktop business unit, Lenovo Business Group. «Το Lenovo Beacon Home Cloud Center βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή καθώς γίνεται ένα προσωπικό ψηφιακό κέντρο που διασύνδεει όλες τις συσκευές ενώ μπορεί και αλληλεπιδρά με το smartphone τα PC και τα tablet».


Τιμή και Διαθεσιμότητα
Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα εντός του 2014