Η LG Electronics, στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show (CES), παρουσιάζει την ολοκληρωμένη σειρά Ultra HD TV.


lg uhd ces 2014Πέρυσι, η LG έλαβε διθυραμβικές κριτικές με την παρουσίαση των Ultra HD τηλεοράσεων με προηγμένα χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας. Στη φετινή CES, η εταιρεία ανέβασε τον πήχη για μια ακόμη φορά, με την παγκοσμίως πρώτη στον κόσμο CURVED ULTRA HD TV (Μοντέλο 105UC9), με αναλογία διαστάσεων 21:9 και με διαγώνιο που φτάνει τις 105 ίντσες.


«Τα πιο πρόσφατα μοντέλα τηλεοράσεων Ultra HD της LG δεν θα περάσουν σε καμία περίπτωση απαρατήρητα στη φετινή CES» δήλωσε ο κ. In-kyu Lee, Senior Vice President και Επικεφαλής του τμήματος TV Division της LG Electronics Home Entertainment Company. «Η ποιότητα της εικόνας είναι απλά εξαιρετική και οι καταναλωτές αναγνωρίζουν ότι η LG καθορίζει τις τάσεις στην τεχνολογία Ultra HD, καθώς είναι ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των 4Κ τηλεοράσεων».


Η πρώτη παγκοσμίως CURVED ULTRA HD TV με αναλογία διαστάσεων 21:9 και με διαγώνιο που φτάνει τις 105 ίντσες
Η νέα CURVED ULTRA HD TV (μοντέλο 105UC9) της LG διαθέτει εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη 105 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 21:9 και ανάλυση 5K 5120 x 2160. Το αποτέλεσμα είναι μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία προβολής. Με τον ιδιαίτερα καλαίσθητο, εργονομικό σχεδιασμό και την αξιοσημείωτη οθόνη 105 ιντσών, η 105UC9 προσφέρει μια εμπειρία θέασης που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη τηλεόραση που βρίσκεται σήμερα στην αγορά. Η εξαιρετικά μεγάλη οθόνη δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να έχουν πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες που προβάλλονται στο πλάι της οθόνης, χωρίς να εμποδίζεται η παρακολούθηση του τηλεοπτικού προγράμματος.


Την εκπληκτική ποιότητα εικόνας της νέας ULTRA HD έρχεται να συμπληρώσει ο πλούσιος ήχος που παράγεται από ένα multi-channel 7.2 ηχητικό σύστημα, σχεδιασμένο σε συνεργασία με την εταιρεία Harman Kardon. Ενσωματώνοντας το concept του νέου ULTRA Surround της LG, τα ηχεία δημιουργούν μια ηχητική εμπειρία που ‘ταξιδεύει’ τον θεατή στο περιβάλλον που εμφανίζονται στην οθόνη.


Εκπληκτικά σχεδιασμένα η Premium 4K ULTRA HD TV
Εκτός από την τηλεόραση CURVED ULTRA HD 105 ιντσών που κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία, η LG παρουσίασε επίσης την premium σειρά UB9800 4K ULTRA TV HD που αποτελείται από μοντέλα των 65, 79, 84 έως και 98-ιντσών. Η σειρά UB9800 περιέχει ένα μοναδικό chip που βελτιώνει την ανάλυση Ultra HD και τη συνολική εμπειρία θέασης. Χάρη στο συγκεκριμένο chip, η ανάλυση Tru-ULTRA HD Engine Pro διαφοροποιεί την ποιότητα εικόνα της τηλεόρασης σε σχέση με τους ανταγωνιστές.


Η εξελιγμένη λειτουργία της UB9800 μετατρέπει το SD, HD και Full HD περιεχόμενο σε Ultra HD ποιότητα. Σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο Super Resolution Algorithm, το Tru-ULTRA HD Engine Pro εγγυάται μια φανταστική εμπειρία θέασης, με τη μείωση των οπτικών λαθών που υπάρχουν σ’ άλλα upscaling συστήματα. Επιπλέον, το Tru-ULTRA HD Engine Pro υποστηρίζει την τεχνική 4K Motion Estimation Motion Compensation (MEMC), η οποία εξασφαλίζει ότι το περιεχόμενο 4K Ultra HD εμφανίζεται με ολοζώντανα χρώματα και χωρίς θολούρα στην κίνηση.


Ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των τηλεοράσεων Ultra HD της LG είναι ο ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής 4K HEVC 60p. Η συγκεκριμένη συσκευή αποκωδικοποιεί τα σήματα σε μορφές H.264 και HEVC H.265, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει άψογα το περιεχόμενο Ultra HD από οποιαδήποτε πηγή εισόδου, συμπεριλαμβανομένων των HDMI 2.0, USB και LAN. Τα νέα μοντέλα περιλαμβάνουν επιπλέον την ULTRA HD CINEMA 3D της LG, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Film Patterned Retarder (FPR) που προσφέρει εικόνες χωρίς τρεμόπαιγμα ή παρεμβολές. Τα νέα μοντέλα ULTRA HD TV της LG περιλαμβάνουν εντυπωσιακή ανάλυση 3840 x 2160 με οθόνες ULTRA IPS. Η τεχνολογία IPS είναι αρκετά δημοφιλής για τη δυνατότητα να παρέχει λεπτομερείς εικόνες και ευρεία γωνία θέασης.