Ένα από τα ενδιαφέροντα νέα της φετινής CES είναι το ότι η Qualcomm παρουσίασε ένα νέο ζευγάρι επεξεργαστών για 4Κ τηλεοράσεις και αυτοκίνητα αντίστοιχα.


qualcomm_snapdragon_hero_janO Snapdragon 802 είναι ένας επεξεργαστής τεσσάρων πυρήνων στο 1.8GHz που μπορεί να τροφοδοτήσει περιεχόμενο ανάλυσης 4Κ στην τηλεόρασή σας ενώ παράλληλα ενεργοποιεί μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογών στην μεγάλη οθόνη.


Υποστηρίζει multitasking έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε μια ταινία ενώ τσεκάρετε το TechGear.gr στον ενσωματωμένο browser ή να παίζετε έως και τέσσερα HD βίντεο σε μία μόνο τηλεόραση. Θα κάνει την εμφάνισή του σε συμβατές συσκευές στα τέλη του 2014.


Ο Snapdragon 602A από την άλλη μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με τον Snapdragon 600 που έχουμε δει σε φορητές συσκευές αλλά προορίζεται για χρήση σε συστήματα ψυχαγωγίας σε αυτοκίνητα.


Προσφέρει σύνδεση 3G/4G μαζί με Wi-Fi και Bluetooth και θα μπορεί να τροφοδοτεί πολλαπλά βίντεο στις οθόνες του αυτοκινήτου. Επιπρόσθετα, θα υποστηρίζει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έτσι ώστε να εκκινείτε το αμάξι κοιτώντας μόνο στην κάμερα, χειρονομίες αφής για ενεργοποίηση κάμερας στο παρκάρισμα και άλλα.