Έξυπνες λειτουργίες, εκρηκτική ηχητική απόδοση και υψηλή αισθητική χαρακτηρίζουν τα νέα μοντέλα της LG στη φετινή CES 2014.


lg lab540Η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει στο Λας Βέγκας τα νέα της προϊόντα Ήχου & Εικόνας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2014. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η τελευταία έκδοση του πολυβραβευμένου SoundPlate LAB540W, ένα πρωτοποριακό σύστημα Wireless Audio NP8740 και η εντυπωσιακή, από πλευράς αισθητικής, ηχομπάρα NB5540. Τα συστήματα αυτά, μαζί με μια σειρά από άλλα εντυπωσιακά προϊόντα της LG, προσφέρουν απολαυστικό ήχο και πλήθος έξυπνων επιλογών διασύνδεσης, εξασφαλίζοντας τεράστια ευελιξία και ηχητική απόλαυση.


“Οι εντυπωσιακές οθόνες των τηλεοράσεων μπορεί ενδεχομένως να τραβήξουν την προσοχή των περισσοτέρων επισκεπτών της έκθεσης, όμως γεγονός είναι πως αυτό που καθιστά εξαιρετικό ένα σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας είναι ο ήχος,” δήλωσε ο κ. Byung-hoon Min, Senior Vice President του AV Division της LG Home Entertainment Company. “Στην LG, αφιερώνουμε σημαντικό ποσοστό της ερευνητικής μας δραστηριότητας στο ηχητικό κομμάτι της εξέλιξης μιας TV, καθώς πιστεύουμε ότι σε αυτό ακριβώς το πεδίο θα κριθεί η μάχη με όποιον κατασκευαστή θέλει να κερδίσει την ψυχή και το μυαλό των φανατικών της οικιακής ψυχαγωγίας.”


Εκπληκτικός ήχος για τις Smart TV
lg nb5540Η τελευταία προσθήκη στη νέα κατηγορία των πολύ λεπτών συσκευών ήχου είναι το μοντέλο LAB540W, πιο γνωστό με την εμπορική του ονομασία SoundPlate, το οποίο αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα μιας επίπεδης TV. Με ύψος μόλις 39.5 χιλιοστά, η κομψή αυτή συσκευή συμβάλλει εντυπωσιακά στην εξοικονόμηση χώρου καθώς μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τη βάση επίπεδων τηλεοράσεων από 32 έως 55 ίντσες, ελαχιστοποιώντας την όποια οπτική ενόχληση. Το νέο μοντέλο υποστηρίζει 4.1 κανάλια, έχει ισχύ 320 watt και συνοδεύεται από εξωτερικό ασύρματο subwoofer. Ο ήχος από το μικρό διαστάσεων σύστημα εκπέμπεται σε πολλαπλές διευθύνσεις, εξασφαλίζοντας μια συναρπαστική εμπειρία ακρόασης.


Παράλληλα, το SoundPlate μπορεί να παίξει το ρόλο του connectivity portal, καθώς υποστηρίζει τη λειτουργία LG Smart TV και διαθέτει ενσωματωμένο 3D Blu-ray player, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη τηλεόραση σε μια Smart TV με εντυπωσιακές ηχητικές επιδόσεις. Επιπλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συνδέσει στο LAB540W και μια δεύτερη συσκευή εικόνας, και να κάνει ασύρματο streaming μέσω τοπικού δικτύου Wi-Fi ή Bluetooth.


Στέλνοντας μουσική υψηλής ποιότητας σε διαφορετικά δωμάτια
lg np8740Το σύστημα LG Wireless Audio με το μοντέλο NP8740, το οποίο κέρδισε το βραβείο καινοτομίας 2014 CES Innovation Award, δίνει στο χρήστη άπειρες, πρακτικά, επιλογές για τη διαμόρφωση του ηχητικού τοπίου του σπιτιού του. Το NP8740 υποστηρίζει την πιο πρόσφατη έκδοση της τεχνολογίας mesh networking, με Wi-Fi διπλής ζώνης συχνοτήτων στα 2.4 και 5GHz, εξασφαλίζοντας streaming μουσικής υψηλής ποιότητας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Κάθε ασύρματο ηχείο είναι σε θέση, όχι μόνο να αναπαράγει ηχητικά σήματα υψηλής πιστότητας, αλλά και να ακτινοβολεί προς πολλές διευθύνσεις.


Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει περισσότερα τέτοια ηχεία σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού, προκειμένου να καλύψει με ένα ενιαίο σύστημα οποιονδήποτε συνδυασμό δωματίων επιθυμεί. Η ενσωματωμένη τεχνολογία mesh network επιτρέπει, επίσης, να διαλέξει αν θα παίζει ίδια μουσική σε ολόκληρο το σπίτι με την επιλογή Party Mode, ή διαφορετική σε κάθε ηχείο επιλέγοντας το Personal Mode. Φυσικά, το NP8740 μπορεί να συνδεθεί και με άλλα συστήματα ήχου, ώστε να εξασφαλίζεται ολοκληρωμένος έλεγχος των πηγών και του τελικού ηχητικού αποτελέσματος.


Με το σύστημα Wireless Audio της LG System μπορείτε να αποκτήσετε κεντρική πρόσβαση στην ψηφιακή σας συλλογή ακόμη και αν δεν διαθέτετε οικιακό δίκτυο, ενώ μια ειδική εφαρμογή μετατρέπει οποιοδήποτε smartphone σε ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν stream ακόμη και από online πηγές μουσικής. Τέλος, το σύστημα υποστηρίζει σήματα υψηλής ανάλυσης 24 bit/192kHz, ενώ κάθε ηχείο διαθέτει διπλό τουήτερ για απόλυτη τονική ακρίβεια.


Εντυπωσιακή ηχητική τεχνολογία σε μικροσκοπικές διαστάσεις
Οι επιλογές, για όσους θέλουν να συμπληρώσουν την ηχητική απόδοση της τηλεόρασης τους με κάποιο από τα Sound Bars της LG, είναι πολλές, ώστε να καλύπτεται μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών συσκευών, τόσο από πλευράς διαστάσεων, όσο και από πλευράς σχεδιασμού. Για παράδειγμα, το μοντέλο NB5540, με το μινιμαλιστικό σχεδιασμό και το σκούρο ασημί γυαλιστερό φινίρισμα, ταιριάζει θαυμάσια στις σύγχρονες τηλεοράσεις με λεπτό πλαίσιο. Το εντυπωσιακό συμπλήρωμα των premium συσκευών της LG, διαθέτει 4.1 κανάλια και ισχύ 320 watt. Παρά το μικρό του ύψος, το NB5540 εξασφαλίζει πλούσιο ήχο, χάρη στη διάταξη δύο ηχείων στη μπροστινή και δύο στην πίσω όψη της συσκευής. Την εικόνα συμπληρώνει ένα μετατροπέας DAC υψηλής πιστότητας και ένας αναλογικός ενισχυτής Τάξης Δ, οι οποίοι εξασφαλίζουν εξαιρετική απόδοση HD audio, φυσικό ήχο και ελάχιστη παραμόρφωση.


Tο NB5540 υποστηρίζει συνδέσεις HDMI με Audio Return Channel (ARC), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο χρήστη να συνδέσει την τηλεοπτική του συσκευή χρησιμοποιώντας ένα μόνο καλώδιο, και για τον ήχο και για την εικόνα. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης το πρωτόκολλο Bluetooth, για εύκολο streaming από έξυπνες συσκευές Smart TV’s ή smartphone χωρίς τη χρήση καλωδίου. Tο NB5540 μπορεί να αναρτηθεί σε τοίχο ή να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο ενός δωματίου, προσφέροντας στο χρήστη πολλές διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης.


Βραβεία και διακρίσεις
Τα προϊόντα ήχου & εικόνας της LG έχουν μακρά προϊστορία βραβεύσεων και διακρίσεων. Το Micro Audio System και συγκεκριμένα το μοντέλο CM3430 ήταν νικητής στην κατηγορία του στα βραβεία EISA 2013, η ηχομπάρα NB5530A τιμήθηκε με το Red Dot Design Award, ενώ η NB4530A εκτός από το iFDesign Award, κέρδισε και τα πέντε αστέρια του περιοδικού What Hi-fi για την ευκολία χειρισμού και τα εξαιρετικά τεχνικά της χαρακτηριστικά.


Tα μοντέλα του 2014 περιλαμβάνουν μια σειρά premium προϊόντων που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν μοναδική ηχητική απόλαυση χωρίς τη χρήση καλωδίων. Όσοι επισκεφθούν το περίπτερο της LG στη CES 2014 από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα Smart Blu-ray players, τα συστήματα home theater, το Pocket Photo 2.0 και το Mini AUDIO της LG.