Η LG ανακοίνωσε ότι στη διεθνή έκθεση CES 2014 του Λας Βέγκας θα παρουσιάσει την πρώτη κυρτή τηλεόραση στον κόσμο, με αναλογία διαστάσεων 21:9.


LG curved 105Η βραβευμένη CURVED ULTRA HD TV (μοντέλο 105UB9), τελευταία προσθήκη της LG στον κατάλογο των premium τηλεοράσεων, αποτελεί επισήμως τη μεγαλύτερη κυρτή τηλεόραση που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με διαγώνιο που φτάνει τις 105 ίντσες.


Η εντυπωσιακή αυτή συσκευή προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας και ευκρίνειας, πολύ μεγάλη γωνία θέασης και, φυσικά, μια μοναδική εμπειρία θέασης ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες του προβαλλόμενου υλικού. Οι κινηματογραφικές αναλογίες 21:9 CinemaScope της οθόνης, καθιστούν την 105UB9 ιδανική για την παρακολούθηση ταινιών με τον τρόπο που τους ταιριάζει, ενώ οι extra-wide διαστάσεις επιτρέπουν στο χρήστη να ανατρέχει σε διάφορες πληροφορίες που προβάλλονται στο πλάι της οθόνης χωρίς να εμποδίζεται η παρακολούθηση του τηλεοπτικού προγράμματος.


Η εντυπωσιακή ανάλυση των 11 εκατομμυρίων pixel (5120 x 2160), στην περίπτωση της 105UB9 υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την πετυχημένη συνεργασία ανάμεσα στην LG Electronics και την LG Display.


Για να υλοποιηθεί το κυρτό σχήμα σε μια τόσο μεγάλη διάσταση, έπρεπε να αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες προκειμένου να διατηρηθεί η δομική ομοιογένεια του πάνελ, εξασφαλίζοντας ενιαία χρωματική απόδοση και ομοιόμορφη κατανομή φωτεινότητας σε ολόκληρη την επιφάνεια μιας τόσο μεγάλης οθόνης. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές κυρτών τηλεοράσεων προτιμούσαν τα πάνελ OLED, χάρη στην ικανότητά τους να παράγουν το φως που χρειάζεται, χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια εξωτερική πηγή. Προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα της ομοιόμορφης κατανομής του φωτός στην επιφάνεια της οθόνης, η LG Display αποφάσισε να εξελίξει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία Thin Film Transistor (TFT) που χρησιμοποιεί για την κατασκευή του κυκλώματος κάθε pixel, ώστε να εμποδίζεται η διάχυση του χρώματος των pixels, εξασφαλίζοντας εκπληκτική χρωματική ακρίβεια, πρακτικά, από οποιαδήποτε γωνία θέασης.


«Η LG Display διατηρεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά των πάνελ, με πολλές και διαφορετικές καινοτόμες τεχνολογίες,» δήλωσε ο κ. Yong-kee Hwang, Επίτιμος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής στο τμήμα TV Business Unit της LG Display. «Με ανάλυση 11 εκατομμύρια pixels, το κυρτό LCD πάνελ των 105 ιντσών αποδεικνύει την ηγετική μας θέση στις οθόνες επόμενης γενιάς, ενώ παράλληλα προσφέρει μια ανυπέρβλητη εμπειρία θέασης στους πελάτες μας».
«Η παρουσίαση της CURVED ULTRA HD TV των 105’’ στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου είναι ένα γεγονός που μας κάνει πολύ περήφανους,» ανέφερε ο κ. In-kyu Lee, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Τηλεοράσεων στην Home Entertainment Company της LG Electronics. «Διεκδικώντας τον τίτλο της πρώτης και μεγαλύτερης κυρτής τηλεόρασης στον κόσμο, η LG 105UB9 χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να προσφέρει στο θεατή μια πραγματικά μοναδική εμπειρία θέασης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην αγορά των συσκευών νέας γενιάς, αποδεικνύοντας ότι με την LG, Όλα Είναι Δυνατά».