Πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά, με πολύ μεγάλη συμμετοχή σε διεθνές επίπεδο, το σεμινάριο “The Art and Science of Negotiation”, που διοργάνωσε το AIT.

aitΣυγκεκριμένα, το σεμινάριο διεξήχθη σε δύο ανεξάρτητες ενότητες: Ενότητα 1: Negotiating for Competitive Advantage in the 21st Century, 27-29 Ιανουαρίου 2009 – Ενότητα 2: Advanced Negotiation Skills: Barriers and Opportunities in Multiparty Negotiations, 30-31 Ιανουαρίου 2009.

Ο εισηγητής, Dr. Brian Mandell είναι Διευθυντής στο Kennedy School Negotiation Project του Harvard University. Διδάσκει θέματα όπως η διαπραγμάτευση, η επίλυση της σύγκρουσης, ο σχεδιασμός σεναρίων εδώ και 15 χρόνια. Έχει εκπαιδεύσει ανώτερα και ανώτατα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών Pfizer, Heinz, Novartis, and Shell. Έχει διδάξει πάνω στη θεματική ενότητα της διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, το Μεξικό, την Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και στις περισσότερες Πολιτείες της Αμερικής σε εκλεγμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, και κυβερνητικούς υπουργούς.

Το σεμινάριο ‘The Art and Science of Negotiation’ έχει πραγματοποιηθεί επί 5 φορές για 4 συνεχείς χρονιές με πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς το έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, 400 ανώτερα και ανώτατα στελέχη εταιρειών καθώς και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 96 ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, ερευνητικών και κρατικών οργανισμών από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αρμενία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, τη Λιβύη και το Χονγκ Κονγκ. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο του σεμιναρίου και για την ευκαιρία που είχαν να εξασκήσουν επανειλημμένα τις νέες τους δεξιότητες, καθώς η τέχνη των διαπραγματεύσεων διδάχθηκε τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, στο πλαίσιο σχετικών ασκήσεων προσομοίωσης.
Το techpress.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας του διεθνούς σεμιναρίου.