Η Visa Europe, η CaixaBank, η Orange, η Telefόnica και η Vodafone συνασπίζονται για τη διάθεση ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού στην Ισπανία.


Visa Europe logoΗ Visa Europe και η κορυφαία Ισπανική τράπεζα CaixaBank, σε συνεργασία με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας Orange, Telefόnica και Vodafone, ανακοίνωσαν το εμπορικό λανσάρισμα της μεγαλύτερης υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού στην Ευρώπη.


Από τον Φεβρουάριο του 2014 οι πελάτες της CaixaBank θα μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με ταχύτητα και ασφάλεια, χρησιμοποιώντας smartphones με ενσωματωμένη τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών. Η συνεργασία με την Orange, την Telefόnica και τη Vodafone συνεπάγεται ότι τα στοιχεία των καρτών όσων εγγράφονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία της CaixaBank θα κρυπτογραφούνται και θα αποθηκεύονται με ασφάλεια στην κάρτα SIM με τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών. Στη συνέχεια, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή mobile banking της CaixaBank για να διαχειριστούν τα χρήματά τους και να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές σε όλο τον κόσμο, στα σημεία με το αντίστοιχο σήμα της Visa.


Το σύνολο των συνδρομητών της Orange, της Telefόnica και της Vodafone αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% της Ισπανικής αγοράς, συνεπώς η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών από την αρχή.


Ο Nicolas Huss, CEO, Visa Europe δήλωσε: «Το πρόσφατο αυτό λανσάρισμα σηματοδοτεί την αλλαγή σκηνικού και είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Visa έχει συνασπίσει διάφορους σημαντικούς παίκτες της αγοράς. Προσφέρει μια συναρπαστική νέα υπηρεσία στους Ισπανούς καταναλωτές και πρόκειται για ένα παράδειγμα που αναμένουμε να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές».


«Η προσέγγιση της Visa Europe για εισαγωγή νέων και καινοτόμων υπηρεσιών πληρωμών βασίζεται στη ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνεργασιών. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο προκύπτει το πιο γόνιμο έδαφος για τη διάθεση αυτών των υπηρεσιών μαζικά, αξιοποιώντας τη σχέση εμπιστοσύνης των καταναλωτών με τις τράπεζες τους, τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, τα αγαπημένα τους καταστήματα και τη Visa».


Ο Juan María Nin, CEO, CaixaBank υπογράμμισε: «Η διάθεση υπηρεσιών ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού από την CaixaBank, αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για χρήση της καινοτομίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Καθώς η τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών υποστηρίζεται πλέον από τα περισσότερα smartphones, αυτή η υπηρεσία έχει επιπλέον πλεονεκτήματα τόσο για τους χρήστες, όσο και για τους εμπόρους, όπως η ταχύτητα, η ευκολία και η ασφάλεια. Βάσει αυτής της συμφωνίας, η CaixaBank, κορυφαία τράπεζα της Ισπανίας και διεθνής παίκτης στο πεδίο των συστημάτων πληρωμών, θα αποτελέσει επίσης ηγέτη στην αγορά των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού».


Οι πελάτες της CaixaBank θα μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού σε οποιοδήποτε από τα 325.000 αντίστοιχα τερματικά Visa σε όλη την Ισπανία* ή τα 1,2 εκατ. τερματικά Visa σε ολόκληρη την Ευρώπη*. Η Ισπανία είναι μια από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές αγορές στην τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, με 15 εκατομμύρια συναλλαγές με αντίστοιχες κάρτες Visa τους τελευταίους 12 μήνες* και με σημαντική ιστορία σε καινοτομία στο πεδίο των πληρωμών. Το 2010 η CaixaBank λάνσαρε στη ισπανική πόλη Sitges το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμών μέσω κινητού στην Ευρώπη και στη συνέχεια υιοθέτησε προγράμματα ανέπαφων συναλλαγών (2011), εισήγαγε την εφαρμογή CaixaWallet και την υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού TAP Visa (2013).


Η υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού της CaixaBank θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2014 σε επιλεγμένους συνδρομητές Orange, Telefόnica και Vodafone που πραγματοποιούν συχνά ανέπαφες πληρωμές με Visa. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 η υπηρεσία αναμένεται να είναι πλήρως διαθέσιμη.