H Ericsson θα αναπτύξει δίκτυο LTE TDD (TD-LTE) σε 15 επαρχίες της ηπειρωτικής Κίνας – που αντιστοιχεί περίπου στο 63% του κινεζικού πληθυσμού.


ERICSSON LOGO_cmyk-01Η εταιρεία επιλέχθηκε ως πάροχος ραδιοδικτύων πρόσβασης, εξελιγμένων δικτύων κορμού μεταγωγής πακέτων (Evolved Packet Core) καθώς και για την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων δικτύων κορμού


Δεδομένης της απουσίας 3G υποδομής στην China Mobile, η συμφωνία αυτή αντιπροσωπεύει την αναγνώριση της ηγετικής θέσης της Ericsson σε τεχνολογίες LTE


Η Ericsson (NASDAQ:ERIC) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επιλέχθηκε από την China Mobile (CMCC) για την ανάπτυξη δικτύων LTE TDD σε 15 μεγάλες επαρχίες της Κίνας. Οι επαρχίες αυτές αντιστοιχούν στο 63 τοις εκατό του κινεζικού πληθυσμού και περιλαμβάνουν τις τρεις επαρχίες με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στη χώρα.


Αυτή είναι η πρώτη φάση της μεγαλύτερης ανάπτυξης δικτύου LTE TDD στον κόσμο. Η Ericsson θα αναπτύξει δίκτυα ασύρματης πρόσβασης, βασισμένα σε σταθμούς βάσης πολλών τεχνολογιών (multi-standard) RBS 6000. Για το δίκτυο κορμού – το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το πανεθνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της China Mobile που καλύπτει 2G, 3G και 4G τεχνολογίες – η Ericsson επιλέχθηκε για την αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής, ίση με ένα μερίδιο αγοράς 40 τοις εκατό στη Διαχείριση Δεδομένων Χρήστη (HLR / HSS). Επιπλέον, η Ericsson εξασφάλισε το 20 τοις εκατό των εξελιγμένων δικτύων κορμού μεταγωγής πακέτων (Evolved Packet Core), καθιστώντας την κύριο προμηθευτή δικτύων κορμού της China Mobile.


Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης σχεδιασμό δικτύων και υπηρεσίες βελτιστοποίησης. Η Ericsson δεν είχε μέχρι στιγμής μερίδιο αγοράς 3G στην China Mobile, και αυτή η τεχνολογική αλλαγή θα βελτιώσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας στην αγορά.


Ο Jan Signell, Επικεφαλής της Ericsson στη Βορειοανατολική Ασία, είπε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η China Mobile αναγνώρισε την υπεροχή μας στην τεχνολογία και τις υπηρεσίες LTE TDD. Τα κορυφαία δίκτυα LTE TDD της Ericsson θα παρέχουν στους χρήστες ασύγκριτη επίδοση δικτύου και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για καινοτομία με τις διασυνδεδεμένες συσκευές και εφαρμογές. Υπήρξαμε αξιόπιστος συνεργάτης της China Mobile από την εισαγωγή του 2G και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι στο να υποστηρίξουμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη δικτύων LTE στον κόσμο».


Η σύμβαση είναι σύμφωνη με την εκχώρηση του 11% της αγοράς δικτύων ασύρματης πρόσβασης, η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από την κεντρική διαδικασία προμηθειών της China Mobile. Οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.


Η Ericsson έχει παρουσία στην ηπειρωτική Κίνα από το 1892 και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την αγορά αυτή, μια από τις μεγαλύτερες βάσεις έρευνας και ανάπτυξης και μονάδες παραγωγής και προμήθειας στον κόσμο. Επιπλέον, η Ericsson ήταν εκ των πρωτοπόρων στην ανάπτυξη του προτύπου TDD για το LTE και έχει πολλές σημαντικές συνεισφορές στην εξέλιξη της τεχνολογίας LTE TDD. Οι λύσεις LTE TDD και FDD της Ericsson μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα υλικού, κοινό λογισμικό και χαρακτηριστικά, διασφαλίζοντας ότι το LTE TDD θα παρέχει την ίδια υψηλή επίδοση και αξιοπιστία.


Η Ericsson είναι η κορυφαία εταιρεία στην αγορά LTE. Το 50% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων LTE από έξυπνες κινητές συσκευές εξυπηρετείται από δίκτυα της Ericsson, τιμή υπερδιπλάσια από τον κοντινότερο ανταγωνιστή μας. Περισσότερα από 180 δίκτυα LTE RAN και Evolved Packet Core έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότερα από 110 είναι εμπορικά διαθέσιμα. Η εταιρεία είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες αγορές LTE, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Νότια Κορέας, της Αυστραλίας και του Καναδά, και έχει επιλεγεί από εννέα εκ των δέκα πρώτων LTE παρόχων στον κόσμο, σε σχέση με τον αριθμό συνδρομητών LTE. Διατηρούμε το 25% όλων των σημαντικών ευρεσιτεχνιών στο LTE, τόσο στο TDD όσο και στο FDD, και υποστηρίζουμε τη χρήση κοινού υλικού και λογισμικού σε συστήματα που χρησιμοποιούν τα δύο πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζουμε μέγιστη ευελιξία για τους παρόχους υπηρεσιών.