Η λίστα βασίζεται σε νέους καλλιτέχνες που είχαν μια ισχυρή παρουσία στο viral chart του Spotify το 2013, με τους οποίους το Spotify συνεργάστηκε και τους υποστήριξε.


spotifyΗ λίστα του Spotlight για το 2014 περιλαμβάνει μια σειρά από ανερχόμενα ταλέντα από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους: η τραγουδίστρια BANKS με έδρα το Λος Άντζελες, o Ιρλανδός καλλιτέχνης Hozier, ο rapper Joey Bada$$ από το Μπρούκλιν, η Αυστραλή ποπ τραγουδίστρια Betty Who και η Δανή τραγουδίστρια –τραγουδοποιός MØ. Η λίστα περιλαμβάνει ακόμα και έναν αριθμό από Άγγλους καλλιτέχνες όπως τον Luke Sital-Singh, αγαπημένο των Λονδρέζικων φεστιβάλ, τον Dan Croll, solo καλλιτέχνη επηρεασμένο από την electro μουσική, την τραγουδίστρια FKA twigs από το Λονδίνο, καθώς και τον Adio Marchan aka Bipolar Sunshine ο οποίος ήταν co-vocalist με τους Kid British- μια εξαμελή μπάντα από το Μάντσεστερ.


To Spotify προωθεί νέα μουσικά ταλέντα με το “Spotlight” το οποίο το βρίσκεται μέσα στο “browse” του Spotify, δίνοντας τη δυνατότητα στους fans να γνωρίζουν νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, προσφέροντάς τους αποκλειστικό περιεχόμενο. Το Spotify στηρίζει νέα ταλέντα σε συνεχή βάση με livese ssions και συνεντεύξεις.


Το 2013 το Spotify συνεργάστηκε με αρκετούς νέους καλλιτέχνες όπως η μπάντα Haim και η πιο φρέσκια φωνή της Νέας Ζηλανδίας, η Lorde.


O Steve Savoca, Head of Content στο Spotify δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, είχαμε το προνόμιο να βοηθήσουμε νέους καλλιτέχνες να δείξουν το ταλέντο τους, όπως η Haim και η Lorde. Η παγκόσμια λίστα μας Spotlight 2014, παρουσιάζει καλλιτέχνες όπως οι: Hozier και BANKS, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αναδυόμενα σχήματα που πιστεύουμε ότι θα καταφέρουν να αναδειχθούν παγκοσμίως το 2014. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε νέους καλλιτέχνες».


Spotify Spotlight2014 Global list (σε αλφαβητική σειρά)
BANKS
Η τραγουδίστρια με έδρα το Λος Άντζελες με hypnotic fusion μελωδίες, ιδιαίτερους στίχους και με μια βάση θαυμαστών που αυξάνει συνεχώς, ανήκει στους καλλιτέχνες που θα πρέπει να παρακολουθήσετε το 2014.


Betty Who
Γεννημένη στη Αυστραλία, η πριγκίπισσα της synth-pop μετακόμισε στην Αμερική με την οικογένειά της όταν ήταν έφηβη με σκοπό να παρακολουθήσει σχολή performing arts στη οποία δημιούργησε το δικό της μουσικό brand.


Bipolar Sunshine
Co-vocalist με τους Kid British από το Μάντσεστερ, ο Adio Marchanta aka Bipolar Sunshine είναι ένας καλλιτέχνης με αισθαντική φωνή, επηρεασμένος από τη Soul, ο οποίος φιλοδοξεί με το πρώτο του άλμπουμ να φτάσει κοντά στην επιτυχία.


Circa Waves
Με frontman τον Kieran Shuddal, οι Circa Waves, μια τετραμελής μπάντα από το Λίβερπουλ, με ήχους upbeat indie-pop φιλοδοξούν να είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα δημιουργήσουν buzz μέσα στο 2014.


Dan Croll
Ένας Βρετανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και multi-instrumentalist, ο Dan Croll του οποίου το Spotify Session είναι live, συνδυάζει στοιχεία folk και κλασικά μαζί με ηλεκτρονικές μελωδίες, Αφρικανικούς ρυθμούς και κιθάρα.


FKAtwigs
Η καλλιτέχνης FKAtwigs από το Λονδίνο, με ρίζες από το Gloucestershire έχει συγκριθεί με τους Portishead και τους XX. Το κοινό την έχει γνωρίζει ήδη με τα soulful κομμάτια Water Me και Papi Pacify.


G-Eazy
OG-Eazy, πέρασε τα τελευταία 2 χρόνια τελειώνοντας το σχολείο ενώ παράλληλα έχτιζε ένα δυνατό fanbase. Έχει παίξει live, από τα μικρότερα μέχρι και τα μεγαλύτερα κλαμπ φτάνοντας μέχρι τις μεγάλες μουσικές αρένες παρέα με τους LilWayne, BigSean, και Drake.


Glass Animals
Αυτό το indie κουαρτέτο ήταν οι πρώτοι που υπέγραψαν στο label Wolf Tone του Paul Epworth και όπως φαίνεται θα έχουν την ίδια επιτυχία με άλλους καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με τον ίδιο παραγωγό.


Hozier
Ο καλλιτέχνης Andrew Hozier Byrne από την Ιρλανδία, γνωστός ως Hozier, δημιούργησε αναταραχή στους ολοένα αυξανόμενους θαυμαστές του με το κομμάτι Take Me to Church τον Σεπτέμβριο του 2013 έχοντας πρωταγωνιστήσει στην playlist του Spotify Spotlight το 2013.


Joey Bada$$
Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Brooklyn, Ο hip-hoprapper, ο όποιος άρχισε να γράφει από το δημοτικό κυκλοφόρησε το πρώτο του mixtape1999 πέρυσι σε ηλικία 18 ετών και ήδη έχει προσελκύσει θαυμαστές από το χώρο της μουσικής.


Jungle
To δίδυμο από το δυτικό Λονδίνο Jungle, δημιουργούν groove heavy electronic soul και καταπλήσσουν το κοινό με την κυκλοφορία του Platoon.


LukeSital-Singh
Ο αγαπημένος των Βρετανικών φεστιβάλ, τραγουδιστής-τραγουδοποιός Luke Sital-Singh, κυκλοφόρησε το πολύ επιτυχημένο πρώτο του EP Fail For You το καλοκαίρι του 2012- προτρέποντας τους θαυμαστές του να τον συγκρίνουν με τον Ben Howard και τον BonIver.



Η Δανή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Karen Marie Ø rsted a.k.a MØ , είναι μια sultry electro-pop καλλιτέχνης που πολλοί έχουν παρομοιάσει με την Lana Del Rey και την Grimes. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή από το κομμάτι Dear Boy συμμετέχοντας με τον Avicii και βρέθηκε στη λίστα Spotify’s Spotlight του 2013.


S O H N
Γεννημένος στο Λονδίνο, αλλά κάτοικος Βιέννης, ο SOHN, είναι ένας τραγουδιστής, multi-instrumentalist και παραγωγός electronic soul μουσικής.


Tori Kelly
Η Καλιφορνέζα με ρίζες από την Ιρλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, την Τζαμάικα και τη Γερμανία έκανε το ντεμπούτο της στο Star Search και στο America’s Most Talented Kids.


Tove Lo
Η Σουηδή Tove Lo, σε συνέχεια της επιτυχίας στην πατρίδα της, αναμένεται να έχει διεθνή αναγνώριση με την κυκλοφορία του Out Of Mind που έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια.