Το πρώτο Lumia smartphone με οθόνη 6 ιντσών και λογισμικό Windows Phone ενσωματώνει κάμερα 20MP καθώς και τις τελευταίες καινοτομίες της Nokia.


nokia lumia 1520Η Nokia συστήνει το Nokia Lumia 1520, το πρώτο smartphone της σειράς Lumia με οθόνη 6 ιντσών. Το Nokia Lumia 1520 διαθέτει ανάλυση 1080p Full HD ενώ η βελτιωμένη αρχική οθόνη της συσκευής προσφέρει μια επιπλέον στήλη πλακιδίων (live tiles), εξασφαλίζοντας ταχύτερη και πιο εύκολη πρόσβαση στις αγαπημένες εφαρμογές.


Η κάμερα 20MP, τεχνολογίας PureView, με λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, τεχνολογία υπερ-δειγματοληψίας και εξαιρετικές δυνατότητες ζουμ, επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν και να επεξεργάζονται εύκολα υψηλής ποιότητας εικόνες. Το Nokia Lumia 1520 ζωντανεύει τις αναμνήσεις χάρη στην νέα εφαρμογή Nokia Storyteller και την εφαρμογή Nokia Camera. Επίσης, η μεγάλη οθόνη καθιστά πιο εύκολη τη χρήση της σουίτας Microsoft Office εν κινήσει.


“Με το Nokia Lumia 1520, το πρώτο Lumia smartphone με οθόνη 6 ιντσών, επεκτείνουμε σημαντικά το portfolio της σειράς Lumia, συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρείας στον καινοτομικό σχεδιασμό,“ σχολίασε η Jo Harlow, Executive Vice President, Smart Devices, Nokia. “ Mε τις τελευταίες φωτογραφικές καινοτομίες της Nokia, δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να αποτυπώνουν στιγμές από τον κόσμο που τους περιβάλλει και να κάνουν περισσότερα όταν βρίσκονται εν κινήσει.“


Διηγηθείτε ιστορίες σε μεγαλύτερη οθόνη
Με το Nokia Lumia 1520 και την κάμερα 20MP τεχνολογίας PureView με λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, η δημιουργία υψηλής ποιότητας φωτογραφιών γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Βασισμένο στις καινοτομίες που εισήγαγε το Nokia Lumia 1020, οι οποίες βελτιώθηκαν για να αποδίδουν σε μεγαλύτερη οθόνη, το Lumia 1520 διαθέτει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες απεικόνισης φωτογραφιών της Nokia, συμπεριλαμβάνοντας τη νέα εφαρμογή Nokia Camera. Η Nokia Camera ενσωματώνει τις πιο δημοφιλείς επιλογές απεικόνισης – Pro, Smart, και video –κάνοντας την εμπειρία λήψης φωτογραφιών μοναδική. Όπως με το Lumia 1020, οι εικόνες μπορούν να περιγράψουν διάφορες ιστορίες υπογραμμίζοντας τις προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής.


Για να απολαμβάνει ο χρήστης εξαιρετική εμπειρία videο, η κάμερα του Nokia Lumia 1520 καταγράφει Full HD video με κρυστάλλινο ήχο. H συσκευή διαθέτει επίσης τέσσερα ενσωματωμένα μικρόφωνα και την τεχνολογία Nokia Rich Recording, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή καταγραφή του φυσικού ήχου.


Για πρώτη φορά, η τεχνολογία PureView συναντά την εφαρμογή HERE maps με το λανσάρισμα του Nokia Storyteller προσφέροντας μια ενιαία, αρμονική Lumia εμπειρία. Ζωντανέψτε ξανά αναμνήσεις με έναν καινούργιο, δυναμικό και διαδραστικό τρόπο, με την εφαρμογή Nokia Storyteller, η οποία ενσωματώνει αυτόματα, επάνω σε χάρτη, φωτογραφίες και λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία από την εφαρμογή HERE, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να δημιουργήσουν το προσωπικό τους φωτογραφικό χρονολόγιο. Βλέποντας τις φωτογραφίες επάνω στο χάρτη, οι αναμνήσεις αποκτούν ξανά ζωή προσφέροντας ακόμα δυνατότητες auto playback video.


Αποκτήστε μεγαλύτερη παραγωγικότητα
Με ενσωματωμένη τη σουίτα Microsoft Office, το Nokia Lumia 1520, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ότι θέλουν, όποτε το θέλουν. Διαθέτοντας οθόνη 6 ιντσών και επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800, η προβολή και η επεξεργασία αρχείων Word, Excel και PowerPoint γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Τα 7GB ελεύθερου και ασφαλούς χώρου στο cloud μέσω του SkyDrive καθώς και η επέκταση του διαθέσιμου χώρου αποθήκευσης, μέσω κάρτας micro SD, για έως 64GB περισσότερο χώρο, που προσφέρει η συσκευή, εξασφαλίζουν ότι κάθε αλλαγή μπορεί να αποθηκεύεται επίσης εν κινήσει.


“Tα application και η απόδοση των γραφικών που παρέχει ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 800 επιτρέπουν στη Nokia να συνεχίσει τη δημιουργία νέων και καινοτόμων εμπειριών απεικόνισης για τους τελικούς χρήστες. ” σχολίασε ο Raj Talluri, Senior Vice President of Product Management for Qualcomm Technologies, Inc. “Το εξελιγμένο επίπεδο ενσωμάτωσης του επεξεργαστή Snapdragon 800 σημαίνει λιγότερα επιμέρους εξαρτήματα στο εσωτερικό της συσκευής που μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μικρότερο σχεδιασμό μητρικής που επιτρέπει στην Nokia να συνδυάζει όλες τις εμπειρίες των Windows Phone σε ένα όμορφα σχεδιασμένο προϊόν.”


Βελτιωμένη αρχική οθόνη
Μια τρίτη στήλη των Windows Phone πλακιδίων στο Nokia Lumia 1520 επιτρέπει τους χρήστες να τοποθετούν σημαντικό περιεχόμενο στην αρχική τους οθόνη και να έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο, στα email, στις σημειώσεις και στη μουσική τους άμεσα και εύκολα. Επίσης η ανανεωμένη οθόνη Nokia Glance εμφανίζει ειδοποιήσεις για αναπάντητες κλήσεις και νέα μηνύματα στην οθόνη αναμονής.


Με ενσωματωμένη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, το Nokia Lumia 1520 εκμεταλλεύεται τη φορητή ασύρματη συσκευή φόρτισης DC-50 της Nokia, δίνοντας την δυνατότητα στο χρήστη να παραμένει η συσκευή του φορτισμένη όταν βρίσκεται εν κίνηση. Για εκείνους που αφήνουν πάντα πράγματα πίσω, με το νέο Nokia Treasure Tag θα μπορούν να παρακολουθούν που βρίσκεται η τσάντα τους, τα κλειδιά ή το πορτοφόλι τους.


Το Nokia Lumia 1520 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη με εκτιμώμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 749€.