Η ασφαλιστική εταιρία ERGO A.A.E. ΖΗΜΙΩΝ, έθεσε σε λειτουργία τη λύση IMSplus Asset Management της PROFILE για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των εργασιών διαχείρισης επενδύσεων.


profile logo 2012Το IMSplus, η κορυφαία επενδυτική πλατφόρμα της PROFILE, επιλέχθηκε από την ERGO Α.Α.Ε. ΖΗΜΙΩΝ βάσει του ευέλικτου, προσαρμόσιμου και πλήρους σε λειτουργικότητα περιβάλλοντος εργασίας, που προσφέρει. Με εγκαταστάσεις σε διεθνείς ασφαλιστικούς οργανισμούς, το IMSplus Asset Management αποτελεί μια ολοκληρωμένη, αλλά και εύκολα παραμετροποιήσιμη λύση, που ανταποκρίνεται πλήρως στις τρέχουσες και μελλοντικές επιχειρηματικές τάσεις και κανονισμούς, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Το σύστημα μέσω της ευέλικτης δομής του για την παρακολούθηση των διαφόρων χαρτοφυλακίων της εταιρίας αλλά και της δυνατότητας ανάλυσης και ενοποίησης στοιχείων σε πολλαπλά επίπεδα, προσφέρει στην ERGO Α.Α.Ε. ΖΗΜΙΩΝ εύκολη παρακολούθηση των επενδύσεών της, σύμφωνα με τις πολιτικές του Ομίλου.


Παράλληλα, πλήθος αναφορών, ειδικά εργαλεία διαχείρισης και υπολογισμοί χρήσιμων χρηματοοικονομικών μεγεθών, επιτρέπουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με την αποδοτικότητα και την ανάλυση κινδύνου για τις επενδύσεις της εταιρίας (μετρητά, προθεσμιακές καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, κτλ), καθώς και άμεση ενημέρωση για τις μελλοντικές ταμειακές ροές.


Επιπλέον, μέσω του IMSplus παρέχονται αναλυτικές αναφορές και εξάγονται αυτόματα οι αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές για τις υπό διαχείριση επενδύσεις, ελαχιστοποιώντας το χρόνο εργασιών για τη λογιστική παρακολούθηση τους, με βάση τις τοπικές απαιτήσεις αλλά και με τις ανάγκες ενοποίησης στοιχείων της μητρικής εταιρίας.


Η πρόσφατη υλοποίηση του IMSplus στην ERGO Α.Α.Ε. ΖΗΜΙΩΝ, διευρύνει το σημαντικό πελατολόγιο της PROFILE στο χρηματοοικονομικό τομέα και αναδεικνύει την εξειδίκευση της εταιρίας στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τον ασφαλιστικό κλάδο.