Online έρευνα του ELTRUN με την υποστήριξη της Ericsson με θέμα: «Μπορεί η καλή χρήση της τεχνολογίας να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών στην Ελλάδα;».


tech for goodΑναρωτηθήκατε ποτέ αν η καλή χρήση της τεχνολογίας μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών στην Ελλάδα, στη σημερινή συγκυρία και στο μέλλον; Πώς η καλή χρήση της τεχνολογίας μπορεί να επηρεάσει θετικά την Υγεία, την Εκπαίδευση, τις Μεταφορές, την εξυπηρέτηση του πολίτη από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τις εμπορικές συνναλαγές, τον Τουρισμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν τέλει την ενημέρωση, την ποιότητα ζωής και την εξοικονόμηση χρόνου των πολιτών μιας χώρας;


Η οnline έρευνα (http://www.technologyforgood.gr), με θέμα «Μπορεί η καλή χρήση της Τεχνολογίας να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών στην Ελλάδα;» από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ELTRUN, και με την υποστήριξη της Ericsson, αποπειράται να καταγράψει τις απόψεις όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, για το πώς μπορεί η καλή χρήση τεχνολογιών να αλλάξει προς το καλύτερο τη δημόσια και ιδιωτική ζωή της χώρας μας.


Ο Βασίλης Κουλούρης, Ericsson Head of Sales Βουλγαρίας, Κύπρου, Ελλάδας & Μάλτας δήλωσε: «Η Ericsson υποστηρίζει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία του ELTRUN γιατί θα καταγράψει τη γνώμη των πολιτών για το πώς μπορεί η Διαδικτυωμένη Κοινωνία να βελτιώσει την καθημερινή μας ζωή. Αντί να συζητείται η Τεχνολογία σε ένα αόριστο πλαίσιο, είναι καλύτερο, να πουν οι τελικοί αποδέκτες των οφελών της, οι χρήστες της, οι πολίτες που θα ήθελαν να τους δώσει ποιότητα ζωής και έτσι να επηρεαστούν στη διαμόρφωση αποφάσεων όλοι οι κοινωνικοί εταίροι στη χώρα».


Η Διαδικτυωμένη Κοινωνία είναι η δημιουργική επανάσταση των πολιτών με την καλή χρήση της τεχνολογίας. Οι πολίτες και οι κοινότητες αφού συνδέονται στα δίκτυα επικοινωνίας, τότε συνδημιουργούν και μετατρέπουν την ευρυζωνικότητα σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο, σε νέες υπηρεσίες, σε επιχειρήσεις και νέες ευκαιρίες για όλους. Η Διαδικτυωμένη Κοινωνία και οι τεχνολογίες ICT φέρνουν μαζί περισσότερη ελευθερία και ίση πρόσβαση, περισσότερα δικαιώματα, νέα μοντέλα εξυπηρέτησης, εργασίας και συνεργασίας, ελευθερία επιλογών, και περισσότερη γνώση προς τους πολίτες.


Πάρτε μέρος στην έρευνα. Μπείτε και εσείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση technologyforgood.gr και πείτε τη γνώμη σας!