Ο ΟΤΕ έλαβε πιστοποίηση κατά ISO 14001:2004 επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για τη συστηματική βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της εταιρείας.

OTEΜέσα από την εφαρμογή του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ο ΟΤΕ καταγράφει, παρακολουθεί τεκμηριωμένα, και τελικά μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και της χρήσης υλικών, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Ενδεικτικά, τo 2012 μείωσε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (ΑΦΘ) κατά 6%, ανακύκλωσε 225 τόνους χαρτί, ανακύκλωσε 16,1 τόνους συσκευών κινητής και σταθερής και αξεσουάρ.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ κα. Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε σχετικά: «Οι πολιτικές της εταιρείας για το περιβάλλον δεν είναι αυτοσκοπός. Έχουν αξία όταν υιοθετούνται από τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους συνεργάτες μας και γίνονται μέρος της καθημερινής πρακτικής όλων μας, επαγγελματικής ή προσωπικής. Το ISO 14001:2004 επιβεβαιώνει αυτήν ακριβώς την ουσιαστική δέσμευση μας και αναδεικνύει τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και το θετικό περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» του ΟΤΕ».

Το ISO 14001:2004 αποτελεί διεθνές πρότυπο που στοχεύει στη συστηματική διαχείριση των δραστηριοτήτων μίας επιχείρησης σε σχέση με το περιβάλλον σε τομείς όπως η χρήση φυσικών πόρων, η διαχείριση απορριμμάτων καθώς και η κατανάλωση ενέργειας. Για την πιστοποίηση συμμετείχαν ενεργά στελέχη και εργαζόμενοι από το σύνολο των λειτουργικών μονάδων της εταιρείας, οι οποίοι ενημερώνονται και εκπαιδεύονται συστηματικά για τη σωστή εφαρμογή των περιβαλλοντικών πρακτικών που σχεδιάζονται.