Η Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, προσφέρει μια νέα γενιά συστημάτων κέντρων πολυμέσων που διαθέτουν μια πληθώρα δυνατοτήτων.

INTERSYS_logoΗ Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι προσφέρει στους φίλους της οικιακής ψυχαγωγίας ήχο surround νέας γενιάς, παρουσιάζοντας έξι συστήματα κέντρων πολυμέσων τα οποία διαθέτουν τις συνδέσεις, την ηχητική ποιότητα και την ισχύ που απαιτούνται για να ζωντανέψουν οι ταινίες και η μουσική στο σπίτι. Τα νέα συστήματα οικιακού κινηματογράφου συνδυάζουν την αναπαραγωγή τρισδιάστατου (3D) υλικού με πληθώρα λειτουργιών και δυνατοτήτων, όπως ασύρματη δικτύωση, υποστήριξη vTuner Internet Radio, αναπαραγωγή και αντιγραφή από/σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και τέσσερις είσοδοι HDMI για τη σύνδεση πλήθους πηγών. Καρδιά των νέων συστημάτων κέντρων πολυμέσων της Pioneer είναι μια κύρια μονάδα Blu-ray, η οποία συνδυάζεται με διάφορες διαμορφώσεις ηχείων.

Προηγμένες δυνατότητες διασύνδεσης
Όλα τα συστήματα διαθέτουν θύρα USB στο εμπρός πάνελ για εύκολη πρόσβαση σε αρχεία μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους (FAT 16/32, NTFS). Επιπρόσθετα, η εμπρός θύρα USB επιτρέπει απευθείας σύνδεση iPod, iPhone ή iPad (για τα μοντέλα της σειράς Advanced). Μια είσοδος USB στην πίσω πλευρά διευκολύνει την αντιγραφή αρχείων από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο απευθείας σε μια άλλη συσκευή USB, ενώ με την ενσωματωμένη λειτουργία USB Rec ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί αρχεία MP3 υψηλής ποιότητας από CD (rip) ή να ηχογραφεί ραδιοφωνικές εκπομπές στα FM.

Χάρη στις 4 εισόδους HDMI, τα συστήματα κέντρων πολυμέσων έχουν δυνατότητα σύνδεσης με πολλές ψηφιακές συσκευές, όπως αποκωδικοποιητές, κονσόλες παιχνιδιών, βιντεοκάμερες κ.α. Όλα τα συστήματα διαθέτουν δύο εισόδους μικροφώνου, χαρακτηριστικό το οποίο θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι του καραόκε.

Επιλογές ασύρματης ψυχαγωγίας
Μέσω σύνδεσης στο Internet, τα νέα συστήματα κέντρων πολυμέσων ανοίγουν έναν ολόκληρο κόσμο πρόσθετων δυνατοτήτων. Χάρη στην υποστήριξη της υπηρεσίας vTuner, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Internet, από όλο τον κόσμο.

Η λειτουργία Wi-Fi Direct επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μουσική και βίντεο συνεχούς ροής (stream) από φορητές συσκευές στο σύστημά τους, πρακτικά απ’ οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς ασύρματο router (για τα μοντέλα της σειράς Advanced). Τα βίντεο από το YouTube και οι ψηφιακές φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο Picasa μπορούν να αποστέλλονται από το συνδεδεμένο στο Internet σύστημα οικιακού κινηματογράφου απευθείας σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Μέσω της λειτουργίας “Send to TV” της εφαρμογής YouTube, οι χρήστες smartphone ή tablet μπορούν να επιλέγουν βίντεο από το YouTube στη φορητή συσκευή τους, να τα στέλνουν στο σύστημα και να τα αναπαράγουν στη συνδεδεμένη τηλεόραση. Χάρη στην πιστοποίηση DLNA, υπάρχει επίσης δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου, βίντεο και φωτογραφιών αποθηκευμένων σε συμβατούς υπολογιστές Mac και PC ή σε διακομιστές μέσων του δικτύου.

Για ακόμη περισσότερες δυνατότητες ψυχαγωγίας, η δωρεάν εφαρμογή ControlApp της Pioneer μετατρέπει το smartphone στο απόλυτο κέντρο ελέγχου και εντολών των συστημάτων. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν από το App Store για iPhone, iPad και iPod touch ή από τη διεύθυνση www.apple.com/itunes/. Είναι επίσης διαθέσιμη δωρεάν μια ειδική έκδοση της εφαρμογής για χρήστες συσκευών Android, μέσω του Google Play, στη διεύθυνση play.google.com.

Προηγμένος ήχος
Για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία της παρακολούθησης τρισδιάστατων ταινιών, η Pioneer ανέπτυξε την κατάσταση Front Surround και την τεχνολογία Virtual 3D Sound, η οποία δημιουργεί ένα εικονικό ηχητικό πεδίο πίσω από την οθόνη.

Με την κατάσταση Front Surround δεν απαιτείται η τοποθέτηση των ηχείων σε διαφορετικά σημεία του χώρου για να επιτευχθεί ο εντυπωσιακός ρεαλισμός που προσφέρει ένα ηχητικό περιβάλλον εύρους 360°. Τα πίσω ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν εμπρός, δίπλα στην τηλεόραση, χωρίς απώλεια του εφέ ήχου surround.

Για αυτούς που επιθυμούν περισσότερα μπάσα, η κατάσταση Bass Boost παρέχει έναν εύκολο τρόπο για την ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων και την παραγωγή δυναμικού ήχου.

Συμβατότητα με μορφές και μέσα περιεχομένου
Όλα τα μοντέλα έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, DVD, CD και SACD και προσφέρουν συμβατότητα με τις περισσότερες ευρέως διαδεδομένες μορφές βίντεο, όπως η ειδική μορφή αρχείου 3gp για smartphone, καθώς και τα αρχεία βίντεο Flash, DivX Plus HD και MKV. Στον τομέα του ήχου, υποστηρίζονται όλες οι σημαντικές μορφές αρχείων, από WMA έως MP3 και από AAC έως τη μορφή κωδικοποίησης ήχου χωρίς απώλειες FLAC.

Διαμόρφωση μοντέλων
Τα νέα συστήματα κέντρων πολυμέσων της Pioneer προσφέρουν διάφορες διατάξεις ηχείων, κατάλληλες για κάθε χώρο οικιακής ψυχαγωγίας. Τα κύρια σημεία διαφοροποίησης μεταξύ των συστημάτων είναι η διασύνδεση με iPhone, iPod και iPad, η υποστήριξη Wi-Fi και το λεπτό subwoofer: αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται στα μοντέλα της σειράς Advanced αλλά όχι στα μοντέλα της σειράς Essentials. Όλα τα μοντέλα παρέχουν υψηλή ισχύ εξόδου, έως 1.000 W σε διαμόρφωση 5.1 και 510 W σε διαμόρφωση 2.1.

Σειρά Advanced

• MCS-838 – 5.1 καναλιών με 4 ηχεία μεγάλου ύψους, κεντρικό ηχείο και λεπτό subwoofer. Χάρη στα τέσσερα κομψά ηχεία μεγάλου ύψους, αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν το σύστημα οικιακού κινηματογράφου να αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο τους. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 170 W x 4 + κεντρικό 170 W + subwoofer 170 W.

• MCS-434 – 5.1 καναλιών με 4 compact δορυφορικά ηχεία, κεντρικό ηχείο και λεπτό subwoofer. Συνδυάζοντας απόδοση και κομψότητα σε μια πιο compact κατασκευή, αυτό το σύστημα αποτελεί εξαιρετική επιλογή για χρήστες που επιθυμούν ήχο surround 5.1 καναλιών αλλά προτιμούν μικρότερα ηχεία που δεν κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στον χώρο. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 170 W x 4 + κεντρικό 170 W + subwoofer 170 W.

• MCS-FS232 – 2.1 καναλιών με 2 λεπτά ηχεία και λεπτό subwoofer. Τα ισχυρά αλλά λεπτά εμπρός ηχεία αυτού του συστήματος διαθέτουν διάτρητη μεταλλική γρίλια και μπορούν να τοποθετηθούν κατακόρυφα ή οριζόντια. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 170 W x 2 + subwoofer 170 W.

Σειρά Essentials

• MCS-737 – 5.1 καναλιών με 4 ηχεία μεγάλου ύψους, κεντρικό ηχείο και subwoofer. Με τέσσερα μαύρα ηχεία μεγάλου ύψους, αυτό το σύστημα αποτελεί μια επιβλητική παρουσία στο καθιστικό. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 170 W x 4 + κεντρικό 170 W + subwoofer 170 W.

• MCS-333 – 5.1 καναλιών με 4 compact δορυφορικά ηχεία, κεντρικό ηχείο και subwoofer. Τα compact δορυφορικά ηχεία αυτού του συστήματος είναι αρκετά μικρά ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν διακριτικά στο καθιστικό. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 170 W x 4 + κεντρικό 170 W + subwoofer 170 W.

• MCS-FS131 – 2.1 καναλιών με 2 compact δορυφορικά ηχεία και subwoofer. Αυτό το σύστημα παρέχει πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης και απευθύνεται σε χρήστες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του οικιακού κινηματογράφου. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 170 W x 2 + subwoofer 170 W.