Το V.me της Visa εισέρχεται στην πρώτη φάση διάθεσης προς τους καταναλωτές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές εταιρείες έκδοσης καρτών.

Visa Europe logoΤο V.me της Visa, η πρώτη πανευρωπαϊκή υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού που διατίθεται από τράπεζες και οικονομικούς φορείς, είναι πλέον διαθέσιμο στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία. H Nationwide Building Society στη Βρετανία, οι BPCE και LCL στη Γαλλία και σε πιλοτική φάση η ING Bank Slaski την Πολωνία, μαζί με άλλα πιλοτικά προγράμματα στην Ισπανία, συμμετέχουν στην πρώτη φάση πανευρωπαϊκού λανσαρίσματος της υπηρεσίας. Άλλες σημαντικές εκδότριες εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και στις τέσσερις αυτές αγορές, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό σταθμό στη διάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Το V.me της Visa κάνει απλές και ασφαλείς τις online πληρωμές και έχει σχεδιαστεί αφενός για να αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις online αγορές και αφετέρου για να μειώσει το ποσοστό των αγορών που δεν ολοκληρώνονται στην φάση του checkout. Στη Μεγάλη Βρετανία, κάθε κάτοχος κάρτας μπορεί να κάνει αίτηση για να συμμετέχει στην υπηρεσία. Στις άλλες αγορές, η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό καταναλωτών, που πρόκειται να διευρυνθεί κατά τους επόμενους μήνες.

Περισσότεροι από 1.400 έμποροι δέχονται σήμερα πληρωμές μέσω του V.me της Visa, ενώ στη λίστα αυτών που αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα, συγκαταλέγονται η Universal Music στη Μεγάλη Βρετανία και οι Allopneus, Aquarelle, Brandalley, Leclerc Drive, Made.com και Pecheur.com στη Γαλλία.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, 4.000 έμποροι θα δέχονται πληρωμές μέσω του V.me της Visa ως αποτέλεσμα των στρατηγικών συνεργασιών με βασικούς παρόχους υπηρεσιών στον τομέα των πληρωμών, όπως η WorldPay στη Μεγάλη Βρετανία και οι Be2Bill (Rentabiliweb), Lyra Networks, Monext, Paybox (Point), System Pay και Worldline (Atos subsidiary in e-payment services) στη Γαλλία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα V.me της Visa στη Ιρλανδία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν. Οι πελάτες σε κάθε χώρα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πορτοφόλι τους σε κάθε Ευρωπαϊκό κατάστημα που δέχεται V.me της Visa.

Ο Steve Perry, Chief Commercial Officer, Visa Europe δήλωσε: «Το V.me της Visa αποτελεί για τους εμπόρους και τις εκδότριες εταιρείες ένα σύμβολο αποδοχής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κινητά, τα tablets και οι ψηφιακές πληρωμές έχουν μεταβάλει τον χαρακτήρα του εμπορίου. Οι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από το κατάστημα που τους ενδιαφέρει μέσω κάθε συσκευής, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν τα στοιχεία της κάρτας τους. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τα μέλη μας και τους εμπόρους για να τους προσφέρουμε τα πλεονεκτήματα της διεθνούς αποδοχής του V.me της Visa».

Ο Ron Kalifa, Deputy Chairman της WorldPay σχολίασε: «Οι έμποροι που συμμετέχουν σε υπηρεσίες ψηφιακού πορτοφολιού όπως το V.me της Visa, είναι σε θέση να αξιοποιήσουν προς όφελος τους τις μεταβαλλόμενες συνήθειες των καταναλωτών. Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγουμε, ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις διευρύνουν τις δυνατότητες πληρωμών που προσφέρουν, υιοθετώντας λύσεις online και mobile πορτοφολιών. Εκτιμούμε ότι το V.me της Visa θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των online πωλήσεων τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Κατά τους επόμενους μήνες αναμένεται να συμμετέχουν στην υπηρεσία ακόμα περισσότεροι έμποροι και εκδότριες εταιρείες, ενόψει της πλήρους εμπορικής διάθεσης της υπηρεσίας και της καμπάνιας marketing που θα ξεκινήσει στα τέλη του 2014.