Η διοίκηση της Dionic παρουσίασε το νέο business plan στους δημοσιογράφους και μετέφερε την αισιοδοξία της για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

dionic_group_rgb_logo-onwhiteΤην αισιοδοξία του ότι μετά την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ακολουθήσει αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού και νέα κερδοφόρα πορεία για τον όμιλο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Dionic κ. Θωμάς Ρούμπας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26/11, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούμπα, έχει δοθεί προφορική διαβεβαίωση από τις τράπεζες ότι μετά την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 4 εκατ. ευρώ, θα ακολουθήσει αναδιάρθρωση δανεισμού (από βραχυπρόθεσμα σε μακροπρόθεσμα) και έτσι ο όμιλος θα μπορέσει να σχεδιάσει απρόσκοπτα τη λειτουργική του ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dionic κ. Δήμος Βατικιώτης επισήμανε την ύπαρξη ενός νέου business plan πιστοποιημένο από την Grand & Thornton και ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης επεξεργασμένο από την Deloitte. Με βάση αυτά, ο όμιλος:

–          Θα ενισχύσει την τεχνολογική του δραστηριότητα και ειδικότερα τις εταιρείες Atcom, Skrootz, 3DMedia.

–          Θα μετασχηματίσει υφιστάμενες δραστηριότητες αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνογνωσία, όπως για παράδειγμα μεγάλο μέρος της εμπορικής δραστηριότητας θα γίνει μέσω e-commerce.

–          Θα ενισχυθεί η τοποθέτηση του ομίλου στη διανομή τροφίμων.

–          Θα αναδιαταχθεί ο τομέας της ενέργειας και η δραστηριότητα της Dionic Energy.

–          Θα υλοποιηθεί το αιολικό πάρκο ισχύος 42MW για το οποίο απαιτείται χρηματοδότηση.

–          Θα ξεκινήσουν δυο νέες δραστηριότητες στο εξαγωγικό εμπόριο τροφίμων και στον εισαγόμενο τουρισμό.

Στόχος όλων αυτών είναι σε μικρό χρονικό διάστημα ο όμιλος Dionic να δραστηριοποιείται σε τρεις ηπείρους: την Ευρώπη, την Ασία (με βασικό στόχο την Κίνα και τον εισαγόμενο τουρισμό) και την Υποσαχάρια Αφρική.

Ο κ. Θωμάς Ρούμπας δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του ομίλου, αναγνωρίζοντας μεν το μειονέκτημα του υψηλού δανεισμού, επισημαίνοντας ωστόσο το θετικό EBITDA που σημειώνεται ακόμα και σήμερα καθώς και τους μειωμένους στόχους που θα υπάρξουν μετά την αύξηση κεφαλαίου και την επιμήκυνση του τραπεζικού δανεισμού.

Τέλος, η διοίκηση της Dionic ανέφερε πως δεν είναι σκοπός της να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, αλλά θα μπορούσε να συζητήσει στρατηγικές συνεργασίες.